Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Acer Crystal Eye Webcam not functioning.


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Mr Binante

Mr Binante

  • Members
  • 67 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:05:40 AM

Posted 03 February 2010 - 03:14 PM

Aloha Kakou,


I have an Acer aspire One ZG5 AOA 150 netbook running on Windows XP SP3. Well, I had one. It got stolen so now I'm using a loaned one. Nonetheless it's the same model. Well the Webcam on this computer won't work for some reason. It doesn't show up in the device manager under imaging devices or unknown devices.

Things I have done:

I have uninstalled the software for it and tried to install the new drivers but it keeps giving me a message to connect the webcam before I install the drivers. Specifically "The Acer Crystal Eye webcam has (sp?) not found! Please plug in the Acer Crystal Eye webcam and run installation again."

I have tried system restore, which for some reason only worked once and then wouldn't work again even to reverse the operation.

I have tried add new hardware and "Have Disk". Even with all hardware selected it still wouldn't show anything when I opened the .inf file for the Acer Webcam drivers. Specifically LiteOn 5.8.33.1 and Suyin 1.0.1.3_XP86

I have moved all of the pictures out of "My Pictures" (?) Someone said it might work. It didn't.

I have uninstalled all Windows Live components.

I have run CCleaner.

I have uninstalled the USB in the device manager, and let it reinstall.

Any help or suggestions would be greatly appreciated, as I am pretty much stuck at the moment.

Let me know if there's anything I forgot to mention,

Mahalo for your time,

Mr B.

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 OldPhil

OldPhil

    Doppleganger


  • Members
  • 4,019 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Long Island New York
  • Local time:06:40 AM

Posted 03 February 2010 - 04:54 PM

I also have an Acer with the same cam, you find answers a bit quicker here: http://www.aspireoneuser.com/forum/

Edited by OldPhil, 03 February 2010 - 04:55 PM.

Honesty & Integrity Above All!


#3 Mr Binante

Mr Binante
  • Topic Starter

  • Members
  • 67 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:05:40 AM

Posted 03 February 2010 - 07:14 PM

I can't seem to find any topics relating to the webcam on that site. Any other ideas?

#4 OldPhil

OldPhil

    Doppleganger


  • Members
  • 4,019 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Long Island New York
  • Local time:06:40 AM

Posted 03 February 2010 - 11:29 PM

http://www.aspireoneuser.com/forum/viewtop...tal+eye#p100314
http://www.aspireoneuser.com/forum/viewtop...stal+eye#p91328
http://www.aspireoneuser.com/forum/viewtop...stal+eye#p77063

Found these in about 3 minutes! There has to be many more, also why not join it is monitored by some very good guys!

Honesty & Integrity Above All!





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users