Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Times New Roman displaying as Segoe UI


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 niftydrumdude

niftydrumdude

  • Members
  • 10 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:12 PM

Posted 01 February 2010 - 12:27 PM

For some reason or another, my Times New Roman font is completely busted. Although the font appears on all of my font lists, every time I select it, I get the Segoe UI font. This ONLY happens for Times New Roman!

TRIED:
-Reinstalling the font (taken from another Windows 7 computer)
-System Restore
-the /regc thing in Command Prompt
-several different word processors (even Google Docs!)

I desparately need this font for work projects, but every time I select Times New Roman, I get Segoe UI! I know Segoe UI is the default Windows 7 system font, so it might have something to do with that...
HELP!!

Posted Image

Edited by niftydrumdude, 01 February 2010 - 12:36 PM.


BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 keyboardNinja

keyboardNinja

    Bleepin' Ninja


  • BC Advisor
  • 4,815 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:teh interwebz
  • Local time:12:12 PM

Posted 01 February 2010 - 01:44 PM

I can confirm that your document is using Segoe UI in the screenshot you showed (I tried it myself). When I opened my Office Word, I chose Times New Roman, and that's what I got. When I chose Segoe UI, I got the font that you show.

But I have no idea why yours doesn't show Times New Roman when it is set as that.

I'm baffled. :huh:

You can try deleting the Segoe UI font from the Windows font folder, but it might just change to something else (instead of what it is supposed to be: TNR).
PICNIC - Problem In Chair, Not In Computer

Posted Image Posted Image

20 Things I Learned About Browsers and the Web

#3 niftydrumdude

niftydrumdude
  • Topic Starter

  • Members
  • 10 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:12 PM

Posted 01 February 2010 - 02:51 PM

I'm afraid to delete Segoe UI because it's the Win7 system font. I will try that if I can't figure this out by the end of the day though...thanks for the suggestion kN

#4 keyboardNinja

keyboardNinja

    Bleepin' Ninja


  • BC Advisor
  • 4,815 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:teh interwebz
  • Local time:12:12 PM

Posted 01 February 2010 - 02:53 PM

Well, Windows 7 will just choose another in it's place. It won't break your operating system.

Best of luck to you! :huh:
PICNIC - Problem In Chair, Not In Computer

Posted Image Posted Image

20 Things I Learned About Browsers and the Web

#5 niftydrumdude

niftydrumdude
  • Topic Starter

  • Members
  • 10 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:12 PM

Posted 01 February 2010 - 02:54 PM

I also just discovered that the TNR font is completely missing from my fonts folder, despite being displayed on the font list in all of my word processors.
When I try to reinstall it, it asks me if I want to overwrite TNR since it's "already installed". When I re-install it, it still doesn't show up. What the heck...?

#6 keyboardNinja

keyboardNinja

    Bleepin' Ninja


  • BC Advisor
  • 4,815 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:teh interwebz
  • Local time:12:12 PM

Posted 01 February 2010 - 03:41 PM

No idea. :huh:

Sorry. :huh:
PICNIC - Problem In Chair, Not In Computer

Posted Image Posted Image

20 Things I Learned About Browsers and the Web

#7 niftydrumdude

niftydrumdude
  • Topic Starter

  • Members
  • 10 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:12 PM

Posted 01 February 2010 - 11:07 PM

Anyone?




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users