Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

SONY CD-RW/DVD combo CRX320EE


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 mizukage92

mizukage92

  • Members
  • 4 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:02 AM

Posted 30 January 2010 - 06:27 AM

I got a problem with my disc drive.The drive cannot read any dvd and cd. about a month ago i disabled my Sony drive using device manager to prevent my brother from installing games.Yesterday,after i enabled it does not working like usual.

Posted Image

I've tried to restart in safe mode.But its still not working.The device is still detected by computer.(I can eject the disc).Btw i using Win Xp and got 2 disc drive.

I noticed i can click to open the drive without any disc inside the drive.That's weird !!! :trumpet: BTW my faulty drive is drive F (Sony CRX320EE)

Posted Image

My another (full working) drive will get an error if no disc is inside the drive.That's what it supposed to be!! :flowers:

Posted Image

Please someone help me !!!!! :thumbsup:

Edited by mizukage92, 30 January 2010 - 06:28 AM.


BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 Broni

Broni

    The Coolest BC Computer


  • BC Advisor
  • 42,696 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Daly City, CA
  • Local time:08:02 AM

Posted 30 January 2010 - 01:04 PM

One of these may help:
1. Uninstall the drive through Device Manager.
Restart computer. The drive will be automatically reinstalled.
or...
2. http://support.microsoft.com/kb/314060
Restart computer.
or...
3. Download, and run Restore Missing CD Drive patch
Double click on cdgone.zip to unzip it.
Right click on cdgone.reg, click Merge.
Accept registry merge.
Restart computer.
or...
4. Go to Device Manager, click a "+" sign next to IDE ATA/ATAPI Controllers.
You'll see two items:
- ATA Channel0 (or Primary Channel)
- ATA Channel1 (or Secondary Channel)
Right click on each of them, and click Uninstall. Confirm.
Restart Windows. They'll be automatically reinstalled.

My Website

p4433470.gif

My help doesn't cost a penny, but if you'd like to consider a donation, click p22001735.gif


 


#3 mizukage92

mizukage92
  • Topic Starter

  • Members
  • 4 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:02 AM

Posted 31 January 2010 - 03:30 AM

I've tried all the method.None of it working :flowers: .For the second method i couldn't find any upperfilters or lowerfilters registry key.

Help me pls !!!!! :thumbsup: Posted Image

#4 garmanma

garmanma

    Computer Masochist


  • Staff Emeritus
  • 27,809 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:Cleveland, Ohio
  • Local time:11:02 AM

Posted 31 January 2010 - 12:34 PM

.For the second method i couldn't find any upperfilters or lowerfilters registry key.


Just click on FixIt and MS does it for you
http://support.microsoft.com/kb/314060
Mark
Posted Image
why won't my laptop work?

Having grandkids is God's way of giving you a 2nd chance because you were too busy working your butt off the 1st time around
Do not send me PMs with problems that should be posted in the forums. Keep it in the forums, so everyone benefits
Become a BleepingComputer fan: Facebook and Twitter

#5 mizukage92

mizukage92
  • Topic Starter

  • Members
  • 4 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:02 AM

Posted 01 February 2010 - 02:13 AM

.For the second method i couldn't find any upperfilters or lowerfilters registry key.


Just click on FixIt and MS does it for you
http://support.microsoft.com/kb/314060

I've tried that too.It doesn't work. :thumbsup:

#6 Broni

Broni

    The Coolest BC Computer


  • BC Advisor
  • 42,696 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Daly City, CA
  • Local time:08:02 AM

Posted 01 February 2010 - 11:02 AM

Did you try system restore from before disabling the drive?

My Website

p4433470.gif

My help doesn't cost a penny, but if you'd like to consider a donation, click p22001735.gif


 


#7 mizukage92

mizukage92
  • Topic Starter

  • Members
  • 4 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:02 AM

Posted 01 February 2010 - 01:19 PM

Did you try system restore from before disabling the drive?

I never enabled system restore in my comp....... I feel so regret now ...... :thumbsup:

Edited by mizukage92, 02 February 2010 - 06:51 AM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users