Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

DSO Exploit


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 Silver Fern

Silver Fern

  • Members
  • 71 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:New Zealand
  • Local time:05:31 AM

Posted 23 August 2005 - 09:46 PM

Having purchased Windows XP some months ago I was under the impression that a 'patch' from Microsoft was going to fix the problem with the DSO Exploit.
Until I downloaded in the last few days ,an update of the programme "Spybot Search & Destroy', the DSO problem (5 entries) has serviced again and even tho Spybot says to destroy the problems by clicking on "Fix the selected problems" it doesn't ,they keep coming back.
Any ideas or suggestions would be appreciated.
Thanks.


(moderator edit: title enlarged and thread moved to more appropriate forum. jgweed)

Edited by jgweed, 26 August 2005 - 12:13 PM.

Life is a journey not a destination;
Enjoy the trip.
Posted Image

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 groovicus

groovicus

  • Security Colleague
  • 9,963 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Centerville, SD
  • Local time:04:31 AM

Posted 23 August 2005 - 09:56 PM

You have an old version of Spybot S&D. The DSO exploit is a false positive that disappeared in the newest version. :thumbsup:

#3 Silver Fern

Silver Fern
  • Topic Starter

  • Members
  • 71 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:New Zealand
  • Local time:05:31 AM

Posted 24 August 2005 - 11:43 PM

Thanks, looks like i'll have to download the latest version of Spybot S.&D
Life is a journey not a destination;
Enjoy the trip.
Posted Image

#4 Enthusiast

Enthusiast

  • Members
  • 5,898 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:Florida, USA
  • Local time:05:31 AM

Posted 25 August 2005 - 10:54 AM

Yes. But there may be new dso exploits (some are ok) you have picked up as well.

Download the newest version of Spybot, update it and run it and if running it doesn't cure the problem or if the Spybot report confuses you, I suggest you post a HijackThis log for assistance with your problem.

Read the pinned post in the HijackThis forum, here
Carefully read and follow all directions explicitly.

Following instructions run a log, and post it in the appropriate HJT forum, at this link.

Do not attempt to fix anything by yourself yet.

A member of the HJT Team will analyze the log, make recommendations and offer assistance.

Please be patient. It may take a period of time to get a response because the members of the HJT Team (all volunteers) are kept very busy.
They will try to help you as soon as possible.

NOTE
Once you have posted your HJT log, please DO NOT make any additional posts in the HJT forum until you get a response from a member of the HJT expert team.

The first criteria they have when looking for logs that need replies are posts showing 0 replies. If you make an additional post, it will show as having [b]1 reply
.
A team member, looking to see if a reply has been made might well assume another HJT Team member is already assisting you and might not open the thread to respond.

So, make your post and wait for a response from a team member.

#5 Silver Fern

Silver Fern
  • Topic Starter

  • Members
  • 71 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:New Zealand
  • Local time:05:31 AM

Posted 26 August 2005 - 10:47 AM

Thanks for your reply, I will download the updated version of Spybot S&D, I did originally post a Hijack this log to this forum some time ago with the same problem when DSO exploit reared its head on my puter, and the experts found nothing untoward, so maybe its the same this time.
Life is a journey not a destination;
Enjoy the trip.
Posted Image

#6 Enthusiast

Enthusiast

  • Members
  • 5,898 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:Florida, USA
  • Local time:05:31 AM

Posted 26 August 2005 - 06:16 PM

What did the new version of Spybot show?

#7 Silver Fern

Silver Fern
  • Topic Starter

  • Members
  • 71 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:New Zealand
  • Local time:05:31 AM

Posted 27 August 2005 - 06:17 PM

Haven't down loaded yet, I'm wondering if I have to uninstall the Spybot S&D 1.3 first, with AVG antivirus it uninstalled the old when downloading the new, but seems Spybot has to been uninstalled to get the latest
Life is a journey not a destination;
Enjoy the trip.
Posted Image

#8 groovicus

groovicus

  • Security Colleague
  • 9,963 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Centerville, SD
  • Local time:04:31 AM

Posted 27 August 2005 - 06:24 PM

I just installed the new version over the top of the old one. It didn't cause any problems for me.

#9 Silver Fern

Silver Fern
  • Topic Starter

  • Members
  • 71 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:New Zealand
  • Local time:05:31 AM

Posted 27 August 2005 - 11:05 PM

I'll try again then, yesterday it wouldn't download properly. :thumbsup:
Life is a journey not a destination;
Enjoy the trip.
Posted Image

#10 Leurgy

Leurgy

    Voted most likely


  • Members
  • 3,831 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Collingwood, Ontario, Canada
  • Local time:05:31 AM

Posted 27 August 2005 - 11:11 PM

MajorGeeks.com has a fix for the DSO Exploit bug in Spybot 1.3.

When the only tool you own is a hammer, every problem begins to resemble a nail. Abraham Maslo

**** We use our powers for good, not evil ****

 Trying to remove your data from the web is like trying to remove pee from a swimming pool


#11 Ronbo

Ronbo

  • Members
  • 333 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Directly above the center of the Earth
  • Local time:05:31 AM

Posted 27 August 2005 - 11:55 PM

Leurgy, the folks who make Spybot do not recommend or support that fix anymore.

Silver Fern, update to version 1.4 so you can be sure that you are running the most current software avalible.
There is no justice, there is just us.

#12 Silver Fern

Silver Fern
  • Topic Starter

  • Members
  • 71 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:New Zealand
  • Local time:05:31 AM

Posted 28 August 2005 - 03:22 PM

Thanks everyone I appreciate all your help; :thumbsup: I have downloaded Spybot S&D 1.4 thru Major Geeks and no problem this time.Major Geeks is a great site, three cheers for them. :flowers:
So far DSO exploit hasn't shown again.
Life is a journey not a destination;
Enjoy the trip.
Posted Image




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users