Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

I think all this time I have had mismatched RAM modules installed


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 skymaster191

skymaster191

  • Members
  • 146 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:02:46 AM

Posted 04 January 2010 - 12:35 PM

I have a Compaq Presario 5000 PC purchased in 2000. Model# 5BW284. It has old SDRAM memory. I think I have had mismatched memory modules for about a year now. I didn't notice till I added a module and checked the box of the other module. I have 512MB of RAM in two
slots.

The pins and type match. But one stick is PC100 and the other is PC133. Will this cause a problem? I notice my PC speed seemed to have slowed down last year.

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 hamluis

hamluis

    Moderator


  • Moderator
  • 56,558 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Killeen, TX
  • Local time:03:46 AM

Posted 04 January 2010 - 12:53 PM

PC100 and PC133 can be safely mixed, PC133 is backward compatible...has always been so.

If you had incompatible RAM modules...the system would notice :thumbsup:.

Louis

#3 ReviverSoft

ReviverSoft

    Happy to help!


  • Members
  • 1,552 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Somewhere on this planet...
  • Local time:02:46 AM

Posted 04 January 2010 - 01:40 PM

The PC133 being backward compatible, simply runs at PC100 module's speed.
So no problemo !
ReviverSoft - Happy to help!

#4 skymaster191

skymaster191
  • Topic Starter

  • Members
  • 146 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:02:46 AM

Posted 05 January 2010 - 10:48 AM

This is what I thought. Just wanted to make sure. Thanks very much for your replies




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users