Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Computer only runs in safe mode


  • This topic is locked This topic is locked
3 replies to this topic

#1 tolleym

tolleym

  • Members
  • 5 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:11:58 PM

Posted 15 December 2009 - 09:17 AM

Hi every one

I am stuck and now getting no where

A week ago I got a virus called Anti Virus pro

Managed to get rid of this using Malwarebytes and also run registry cleaning tool (Eusing) and between the two of them this seemed to do the trick

Then my pc started crashing when I log on as normal it was just outlook and ie8 that would freeze (I have office 2003 and Ie8 installed with xp sp3)

i uninstalled ie8 and went back to ie7 but when I start it up it would just flash up then quit if I do this a couple of time it then seems to open

however outlook keeps freezing

so

as an experiment, I created a new user account to try this out and when ever I try and run any office programs (outlook, word, excel etc) the windows installer starts (as if it was a new user install) I would expect this first time but it starts every time I use one of the ms office applications

I went back to my original user log in and all the ms office app (other than outlook and internet explore work and run fine)

So logged on in safe mode (f8 with networking) and everything runs just fine if I log on as my existing user but if I log on in safe mode as my new user account , all the ms office application still try to start windows installer every time all then finally load the application except outlook with says install failed

So that the story happy to forget about the new user account and focus on my main user account

So the issue is

Outlook and ie 7 will not run or freeze on usage unless I log in via windows safe mode (f8) and then they run fine

Happy to post more info or hijack this log but wanted some advice around what people here may want me to post first

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 doinmeedin

doinmeedin

  • Members
  • 455 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Local time:12:58 AM

Posted 15 December 2009 - 09:28 AM

Run a HJT and post into this link http://www.bleepingcomputer.com/forums/f/22/virus-trojan-spyware-and-malware-removal-logs/ the fact that you used a reg cleaner can always cause more problems than its worth, but by the sounds of it your still infected somewhere !

Good Luck ! :thumbsup:

If life is not an option then why are we not given the option in the first place !


#3 tolleym

tolleym
  • Topic Starter

  • Members
  • 5 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:11:58 PM

Posted 15 December 2009 - 10:16 AM

hi

thanks for the quick response

hjt log now posted at

http://www.bleepingcomputer.com/forums/t/279009/computer-only-runs-in-safe-mode/

#4 Orange Blossom

Orange Blossom

    OBleepin Investigator


  • Moderator
  • 37,012 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Not Telling
  • Location:Bloomington, IN
  • Local time:07:58 PM

Posted 17 December 2009 - 11:55 PM

Hello,

Now that you have posted a log here: http://www.bleepingcomputer.com/forums/t/279009/computer-only-runs-in-safe-mode/ you should NOT make further changes to your computer (install/uninstall programs, use special fix tools, delete files, edit the registry, etc) unless advised by a HJT Team member, nor should you ask for help elsewhere. Doing so can result in system changes which may not show in the log you already posted. Further, any modifications you make on your own may cause confusion for the helper assisting you and could complicate the malware removal process which would extend the time it takes to clean your computer.

From this point on the HJT Team should be the only members that you take advice from, until they have verified your log as clean.

Please be patient. It may take a while to get a response because the HJT Team members are EXTREMELY busy working logs posted before yours. They are volunteers who will help you out as soon as possible. Once you have made your post and are waiting, please DO NOT make another reply until it has been responded to by a member of the HJT Team. Generally the staff checks the forum for postings that have 0 replies as this makes it easier for them to identify those who have not been helped. If you post another response there will be 1 reply. A team member, looking for a new log to work may assume another HJT Team member is already assisting you and not open the thread to respond.

Please be patient. It may take several days, up to two weeks perhaps less, to get a response but your log will be reviewed and answered as soon as possible. I advise checking your topic once a day for responses as the e-mail notification system is unreliable.

To avoid confusion, I am closing this topic. Good luck with your log.

Orange Blossom :thumbsup:
Help us help you. If HelpBot replies, you MUST follow step 1 in its reply so we know you need help.

Orange Blossom

An ounce of prevention is worth a pound of cure

SpywareBlaster, WinPatrol Plus, ESET Smart Security, Malwarebytes' Anti-Malware, NoScript Firefox ext., Norton noscript




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users