Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

not getting the hang of these google extensions


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 k-Kariya

k-Kariya

  • Members
  • 28 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:06:49 PM

Posted 04 December 2009 - 07:23 PM

I started to fiddle around with chrome and got interested in the extension feature, but found out that you can only use em if you're using the Dev channel of chrome. I ended up doing that and now i'm having a difficulty following this tutorial.

http://code.google.com/chrome/extensions/getstarted.html

I can't get the icon to appear on the extension and when i try to edit the JSON file to add the "popup.html" line to it, it gives me this error(the file isn't a proper JSON )

Does anyone know where i can get help with this??

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 CoolCatBad

CoolCatBad

  • Members
  • 233 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:49 PM

Posted 04 December 2009 - 09:33 PM

Did you save the file as manifest.json and not manifest.json.txt?

#3 k-Kariya

k-Kariya
  • Topic Starter

  • Members
  • 28 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:06:49 PM

Posted 05 December 2009 - 12:31 AM

Yeah. I changed the extension type using the command prompt. I think that it's giving me that error because i'm not filling it in right. This is what I put:

{
"name": "My First Extension",
"version": "1.0",
"description": "The first extension that I made.",
"browser_action": {
"default_icon": "icon.png"
},
"permissions": [
"http://api.flickr.com/"
]
} ...
"browser_action": {
"default_icon": "icon.png",
"popup": "popup.html"
},
...

(p.s. i'm still fairly new to all of this so yeah.....)

#4 k-Kariya

k-Kariya
  • Topic Starter

  • Members
  • 28 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:06:49 PM

Posted 05 December 2009 - 12:42 AM

wait, nevermind. i got it. I WAS posting it wrong. This is how it was supposed to look:

{
"name": "My First Extension",
"version": "1.0",
"description": "The first extension that I made.",
"browser_action": {
"default_icon": "icon.png",
"popup": "popup.html"
},
"permissions": [
"http://api.flickr.com/"
]
}




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users