Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Display Properties


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 Klink

Klink

  • Members
  • 38 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Midwest, USA
  • Local time:01:34 AM

Posted 11 August 2005 - 06:34 PM

I am running XP Home, SP2, all updates complete.

In display properties, I have themes set to Windows XP. Under Windows and Buttons I only have the Windows Classic style available. This changed only since latest Windows Update (yesterday). Tried to restore to earlier date, no results. Any help appreciated. Thanks in advance.
Vista Home Premium, SP1
Dell Dimension E510
P4 Duo Core 2.2
2 Gb memory

Avast Anti-virus & Malware 4.8
Threatfire 4.0.0.10
Windows Firewall

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 Joshuacat

Joshuacat

    01001010 01000011


  • Members
  • 1,950 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Ontario, Canada
  • Local time:01:34 AM

Posted 11 August 2005 - 06:45 PM

Tried to restore to earlier date, no results.


You mean you did a System restore?

Edited by Joshuacat, 11 August 2005 - 06:45 PM.

JC

#3 Klink

Klink
  • Topic Starter

  • Members
  • 38 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Midwest, USA
  • Local time:01:34 AM

Posted 11 August 2005 - 06:50 PM

Yes. Didn't change anything so I reversed the system restore.
Vista Home Premium, SP1
Dell Dimension E510
P4 Duo Core 2.2
2 Gb memory

Avast Anti-virus & Malware 4.8
Threatfire 4.0.0.10
Windows Firewall

#4 Joshuacat

Joshuacat

    01001010 01000011


  • Members
  • 1,950 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Ontario, Canada
  • Local time:01:34 AM

Posted 11 August 2005 - 06:55 PM

I would think that the system restore would have worked. Did you go back far enough?
JC

#5 Klink

Klink
  • Topic Starter

  • Members
  • 38 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Midwest, USA
  • Local time:01:34 AM

Posted 11 August 2005 - 07:03 PM

Went back to date when I know there were XP style windows and buttons available. There were other issues with the Windows update also. Last night only 6 of the 8 available updates were successful. When I clicked ok to install those 6, I was immediately disconnected from the internet. Upon reboot and redial to internet, I could not connect to anything but my ISP homepage. Other attempts to connect to sites resulted in a "DNS problem." When I tried again today, I was able to connect as usual to all attempted sites. That is when I noticed the Windows and buttons were in classic style.
Vista Home Premium, SP1
Dell Dimension E510
P4 Duo Core 2.2
2 Gb memory

Avast Anti-virus & Malware 4.8
Threatfire 4.0.0.10
Windows Firewall

#6 Klink

Klink
  • Topic Starter

  • Members
  • 38 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Midwest, USA
  • Local time:01:34 AM

Posted 11 August 2005 - 07:04 PM

Addition: Today the balance of the Windows updates completed and installed successfully.
Vista Home Premium, SP1
Dell Dimension E510
P4 Duo Core 2.2
2 Gb memory

Avast Anti-virus & Malware 4.8
Threatfire 4.0.0.10
Windows Firewall

#7 Joshuacat

Joshuacat

    01001010 01000011


  • Members
  • 1,950 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Ontario, Canada
  • Local time:01:34 AM

Posted 11 August 2005 - 07:08 PM

Found this from... http://www.kellys-korner-xp.com/xp_t.htm#themes

Themes (Won't Load or only Windows Classic is listed)

Go to Start/Administrative Tools/Services/Themes. Set to Automatic. Also check your settings here:

Start/Administrative Tools/Services/Terminal Services/Log On. At the bottom ensure that Hardware Profile Original Configuration is Enabled.

If the above doesn't apply/nor help:  Only windows Classic is listed under Appearance:

1. Right click on the desktop and choose Properties.
2. On the Theme tab, choose the Windows XP.
3. If this option is missing, you may choose Browse... to C:\Windows\Resources\Themes\Luna.theme
4. The Luna.theme is the theme of the Windows XP.

If Luna.theme is missing: Go to Start/Run/Msconfig/Expand Files:  Luna.MS_ and Luna.TH_


JC

#8 Klink

Klink
  • Topic Starter

  • Members
  • 38 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Midwest, USA
  • Local time:01:34 AM

Posted 11 August 2005 - 07:23 PM

Thanks. I will give these a try and report back.
I run Windows Cleanup every day. I notice that a file with "Luna" in name (not exact) is deleted each day.
Vista Home Premium, SP1
Dell Dimension E510
P4 Duo Core 2.2
2 Gb memory

Avast Anti-virus & Malware 4.8
Threatfire 4.0.0.10
Windows Firewall

#9 River_Rat

River_Rat

  • Members
  • 773 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:SW Oklahoma - USA
  • Local time:12:34 AM

Posted 11 August 2005 - 07:43 PM

See:
Stuck in Classic View: Line 271
http://www.kellys-korner-xp.com/xp_tweaks.htm

#10 Klink

Klink
  • Topic Starter

  • Members
  • 38 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Midwest, USA
  • Local time:01:34 AM

Posted 18 August 2005 - 01:27 PM

Thanks all. Finally got around to getting this problem fixed. :thumbsup:
Vista Home Premium, SP1
Dell Dimension E510
P4 Duo Core 2.2
2 Gb memory

Avast Anti-virus & Malware 4.8
Threatfire 4.0.0.10
Windows Firewall

#11 Joshuacat

Joshuacat

    01001010 01000011


  • Members
  • 1,950 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Ontario, Canada
  • Local time:01:34 AM

Posted 18 August 2005 - 04:54 PM

Thanks for posting back with your result.
JC




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users