Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

PC won't power on w/ new Hard Drive


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 DukeDanger

DukeDanger

  • Members
  • 9 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Wichita, KS
  • Local time:06:04 AM

Posted 18 November 2009 - 04:54 PM

I had a Western Digital 250GB SATA Hard Drive, I just bought a Western Digital 1TB SATA Hard Drive.

When I connect the 1TB drive my PC won't power on. The biggest differance I see is the old drive used the 4pin (molex, I think it's called) power connector, but the new one uses the SATA power connector. I had a single power cord from my PSU connecting both CD drives and the hard drive with my original setup. The way I have it configured now I have one cord for the CD drives and a seperate cord for the new hard drive.

Not sure what the problem is, any help would be nice.

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 garmanma

garmanma

    Computer Masochist


  • Staff Emeritus
  • 27,809 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:Cleveland, Ohio
  • Local time:08:04 AM

Posted 19 November 2009 - 01:12 PM

If I understand you correctly, you need one of these:
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16812123119
Mark
Posted Image
why won't my laptop work?

Having grandkids is God's way of giving you a 2nd chance because you were too busy working your butt off the 1st time around
Do not send me PMs with problems that should be posted in the forums. Keep it in the forums, so everyone benefits
Become a BleepingComputer fan: Facebook and Twitter

#3 DukeDanger

DukeDanger
  • Topic Starter

  • Members
  • 9 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Wichita, KS
  • Local time:06:04 AM

Posted 19 November 2009 - 05:26 PM

Yeah, I picked one of those up yesterday, but I blew up my motherboard before hand, so I'm going to have to wait until the new one arrives.

I'm going to bring the new Hard Drive into class tonight and try it out on the lab computers just to make sure that it's working, so I don't run into the same problem with the new motherboard.

#4 DukeDanger

DukeDanger
  • Topic Starter

  • Members
  • 9 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Wichita, KS
  • Local time:06:04 AM

Posted 21 November 2009 - 12:50 AM

I just wanted to update the topic... It turns out the new hard drive was defective. Unfortunately I fried my motherboard for no reason, but at least the problem with the hard drive wasn't my error. I'm returning the hard drive for a full refund and picking up a new motherboard with those funds. I also spent a little extra on video card because I noticed the one I was using had a couple blown capacitors.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users