Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Service pack 1 update problem


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 janie_a16

janie_a16

  • Members
  • 15 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:32 PM

Posted 25 July 2005 - 08:55 PM

I have a toshiba notebook running with windows xp and i have installed both service pack 1 and 2. i have been having problems with my graphics driver lately, (the screen flicks off and then on in 4 bit and i have to uninstall the display adaptor and restart the computer to fix it), anyway, when i restart i get an error report which i send to windows. when they receive it, they recommend i go to both ati technologies website and windows update website. when i go to windows update it tells me i need the following high priority update:

Microsoft .NET Framework 1.1 Service Pack 1
Download size: 0 KB , 0 minutes (Downloaded; ready to install)
Microsoft .NET Framework 1.1 Service Pack 1 resolves various issues found after the initial release of .NET Framework 1.1. These include both security- and non-security-related issues. After you install this item, you may have to restart your computer. Once you have installed this item, it cannot be removed. Details...

i thought it was strange that they are prompting me to update service pack 1 when i have supposedly already installed service pack 2, but what do i know. in addition , i have automatic updates turned on and have done various updates throughout the years. anyway, when i try to do the update i receive an error. i can't get it go show me again now (it's only giving me an "unable to successfully install" message, sorry) but when it came up it said i should push cancel to try to debug, then it can't and it says push retry to retry to debug manually.

what's going on? does this also mean i did NOT successfully install service pack 2?

thanks,
jane

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 River_Rat

River_Rat

  • Members
  • 773 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:SW Oklahoma - USA
  • Local time:12:32 PM

Posted 25 July 2005 - 11:14 PM

they recommend i go to both ati technologies website and windows update website

Go to your device manager and click on your display adapter to find out which ATI adapter you have then download the SP2 driver from ATI's website.

To enter Device Manager:
Right Click My Computer>Properties>Hardware Tab>Device Manager

ATI Downloads:
https://support.ati.com/ics/support/default...dge&folderID=27

Microsoft .NET Framework 1.1 Service Pack 1

This is .NET Framework 1.1 SP1 which has no reference to WinXP SP1.
Have you gone back to see if it will install the second time around?
Try to download from here:
http://www.microsoft.com/downloads/details...&displaylang=en
There is a Knowledge Base article in the making for this problem but not ready for viewing yet from what I can find out., This is the best I can come up with for now.
http://blogs.msdn.com/astebner/archive/200.../20/232236.aspx
http://blogs.msdn.com/astebner/archive/200.../21/232653.aspx

There is also this option to remove >NET Framework 1.1 then reinstall should the original install be corrupt.
http://support.microsoft.com/default.aspx?...kb;en-us;824643




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users