Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Disabling OS Mode


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 gry4

gry4

  • Members
  • 80 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:04:53 PM

Posted 25 August 2009 - 08:38 PM

Upon boot, I get message stating.. ALERT! OS MODE ENABLED/ limited to 256mb

According to what I read on a google search, I'm supposed to go to either
f2 or f12 and disable/off the OS mode, but on either, I see no os mode anywhere.
Is this called something else or am I not looking in the right place?

I've looked at f12 system setup also.

My memory runs lower as the more time I run online.
I'm using a d-link adapter/wifi.

Thanks.

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 garmanma

garmanma

    Computer Masochist


  • Members
  • 27,809 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Cleveland, Ohio
  • Local time:05:53 PM

Posted 25 August 2009 - 08:58 PM

According to Dell it's in System Setup
http://support.dell.com/support/topics/glo...lang=en&cs=
Mark
Posted Image
why won't my laptop work?

Having grandkids is God's way of giving you a 2nd chance because you were too busy working your butt off the 1st time around
Do not send me PMs with problems that should be posted in the forums. Keep it in the forums, so everyone benefits
Become a BleepingComputer fan: Facebook and Twitter

#3 gry4

gry4
  • Topic Starter

  • Members
  • 80 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:04:53 PM

Posted 25 August 2009 - 10:21 PM

Ok, thanks for your reply, but I've gone to system setup twice today
and don't see anything that says os mode enabled.

#4 gry4

gry4
  • Topic Starter

  • Members
  • 80 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:04:53 PM

Posted 26 August 2009 - 02:28 PM

Can you be *specific* on exactly what I'm looking for to disable or turn off os install??
f2 or f12 says nothing stating os install on or off.
Dimension 1100/B110 sp2
ty

#5 gry4

gry4
  • Topic Starter

  • Members
  • 80 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:04:53 PM

Posted 27 August 2009 - 10:42 AM

problem fixed by myself

#6 garmanma

garmanma

    Computer Masochist


  • Members
  • 27,809 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Cleveland, Ohio
  • Local time:05:53 PM

Posted 27 August 2009 - 05:17 PM

Would you care to share so that others may benefit?
Mark
Posted Image
why won't my laptop work?

Having grandkids is God's way of giving you a 2nd chance because you were too busy working your butt off the 1st time around
Do not send me PMs with problems that should be posted in the forums. Keep it in the forums, so everyone benefits
Become a BleepingComputer fan: Facebook and Twitter




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users