Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Avast 4 Broke My Computer


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 General Specific

General Specific

  • Members
  • 13 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:03:35 PM

Posted 23 August 2009 - 09:01 AM

I just installed the latest free version of Avast. It blocked my internet connection.

Tried a few settings...nothing.

Uninstalled, Reboot...I'm back!

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 Romeo29

Romeo29

    Learning To Bleep


  • Members
  • 3,194 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Not Telling
  • Location:127.0.0.1
  • Local time:02:35 PM

Posted 23 August 2009 - 10:04 PM

Are you using some kind of firewall?
avast! uses an HTTP proxy server called Web Shield for scanning all HTTP traffic. In simple words it scans all the data before it gets downloaded n your browser. If you do not allow avast! Web Shield to access internet and act like local server then, you wont be able to access web sites in your browser.

Two possible solutions - Disable Web Shield component in avast! settings, or allow ashWebSv.exe in your firewall.

For more information : http://www.avast.com/eng/webshield_issues.html

Edited by Romeo29, 23 August 2009 - 10:06 PM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users