Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

sound and video problem


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 rhibax

rhibax

  • Members
  • 6 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:56 AM

Posted 17 August 2009 - 10:39 AM

Have just reinstalled windows xp and everything installed fine however there are missing drivers for the following;
Ethernet Controller
Multimedia Audio Controller
Video controller

All these things are built into the motherboard whih is a AOpen Inc Micro ATX i865G

If i go onto device manager those drivers have a yellow box with a ? in

thankyou for any help

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 garmanma

garmanma

    Computer Masochist


  • Members
  • 27,809 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Cleveland, Ohio
  • Local time:09:56 AM

Posted 17 August 2009 - 03:51 PM

i865G
There should be a few more numbers/letters with that

http://global.aopen.com/download.aspx
Mark
Posted Image
why won't my laptop work?

Having grandkids is God's way of giving you a 2nd chance because you were too busy working your butt off the 1st time around
Do not send me PMs with problems that should be posted in the forums. Keep it in the forums, so everyone benefits
Become a BleepingComputer fan: Facebook and Twitter

#3 rhibax

rhibax
  • Topic Starter

  • Members
  • 6 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:56 AM

Posted 18 August 2009 - 11:09 AM

The motheroard's name is MX4SGI-L/N, if that's any help

Thanks

#4 ThunderZ

ThunderZ

  • Deactivated
  • 4,454 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:08:56 AM

Posted 18 August 2009 - 11:22 AM

Go here and use the drop down menu at the top to find your model.

There is no L/N but there is an L model and an N model. You should have the manual for the mobo plus looking at the mobo and any other model or revision letters\numbers on it should help you be able to figure out which one is correct to download the drivers for.

#5 rhibax

rhibax
  • Topic Starter

  • Members
  • 6 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:56 AM

Posted 18 August 2009 - 12:20 PM

I don't have a manual as it was put together for me, but i'd think that it was a L model.

#6 ThunderZ

ThunderZ

  • Deactivated
  • 4,454 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:08:56 AM

Posted 18 August 2009 - 12:35 PM

The drivers need`d by your board are either HERE or HERE.

If you look at each page they also offer an image of the specific mobo that the drivers are intended for. Download and look at both to make sure of the right one then download and install the necessary drivers.

#7 rhibax

rhibax
  • Topic Starter

  • Members
  • 6 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:56 AM

Posted 18 August 2009 - 12:54 PM

The pictures are exactly the same, apart from they're a different shade! My mobo's shade is like the L version though.

#8 ThunderZ

ThunderZ

  • Deactivated
  • 4,454 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:08:56 AM

Posted 18 August 2009 - 01:05 PM

Then I would say L is the one.


There are 4 pages of BIOS, utilities, manuals in various languages, and drivers. I would not worry about the BIOS or utilities.

I looked through them, they offer all 3 device drivers you mentioned for XP as well as earlier operating systems. Of course you need the ones for XP.

#9 rhibax

rhibax
  • Topic Starter

  • Members
  • 6 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:56 AM

Posted 18 August 2009 - 02:51 PM

Thanks, you've been a big help! Finally, just confused about what to do with the drivers when they've finished downloading. They say they need unzipping, so i've done that, then I'm not sure what to do after that.

#10 rhibax

rhibax
  • Topic Starter

  • Members
  • 6 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:56 AM

Posted 18 August 2009 - 04:21 PM

Never mind it's sorted. Thank you soooooo much for your help!!

#11 ThunderZ

ThunderZ

  • Deactivated
  • 4,454 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:08:56 AM

Posted 19 August 2009 - 06:58 AM

:thumbsup:

Sorry. Had to step away to my regular job. Glad you got it taken care of.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users