Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

cannot enter Safe Mode (XP)


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 laneyalane

laneyalane

  • Members
  • 2 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:05:26 AM

Posted 07 August 2009 - 08:13 AM

Hi, I am new to the forum, but have found you site VERY useful in clearing up past problems.

I cannot enter Safe Mode--F8. However, then there seems to be a loop--with a choice to start up as normal or it returns to the startup choices, etc, etc, etc, (loop).

This started with AVG finding Trojan horse downloader Zlob

on startup this screen would display:

c:\windows\System32\driver\aec.sys Trojan Horse Downloader Zlob.ANMB Infected
(please note: I am not sure if "aec" couldn't read my writing on this-not sure about the "e")

c:\windows\System32\drivers\asynicmac.sys Trojan Horse Downloader Zlob.ANMB Object is whitelisted (critical system file that should not be removed)
(please note: I am not sure if "asynicmac" couldn't read my writing on this not sure about the "i")
AVG said it could/would not fix these 2 problems.


at this point I discovered that Safe Mode was not functioning.

Downloaded and ran (turned off AVG antivirus scan & Windows System Restore)

Avanced System Care --ran twice allowing "fix problems", but still could not use safe mode

Erunt and did backup

Stinger 1001624

Malwarebytes ran deep scan and found no problems (still no Safe Mode)

Enabled AVG and ran deep scan---no errors. Restarted and original pop-up error screen does not appear.

Still no Safe Mode


I do not know if the machine is really clean. Also, we need to fix Safe Mode. I am not sure if there are any other problems--this is my husband's computer and he does lot's of finance stuff--stock trading etc.

He does not have a firewall because he considers them intrusive, but uses AVG.

I have already installed HijackThis but have not run it yet.
I am not too savvy, but quite cautious and can follow written instructions well.

Thanks for your help, Alane :thumbsup:

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 laneyalane

laneyalane
  • Topic Starter

  • Members
  • 2 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:05:26 AM

Posted 07 August 2009 - 10:11 AM

A quick update: The computer seems to be clean & working, but:

How can I restore/repair Safe Mode? Still cannot start up in Safe Mode.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users