Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

driver issue


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 sirglitch

sirglitch

  • Members
  • 12 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:03:29 PM

Posted 26 July 2009 - 03:54 AM

i made the switch from vista to xp (hp pavilion dv2000) which went smoothly but i have 3 base system devices that do not have the driver to run them.

i have looked a little around but have not had any luck finding the correct drivers

base system device id's:
PCI\VEN_1180&DEV_0592&SUBSYS_30B5103C&REV_0A\4&3A3249AB&0&4B80
PCI\VEN_1180&DEV_0843&SUBSYS_30B5103C&REV_01\4&3A3249AB&0&4A80
PCI\VEN_1180&DEV_0852&SUBSYS_30B5103C&REV_05\4&3A3249AB&0&4C80

if someone could point me where to find the drivers for these it would be much appreciated thanks in advance.

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 bluesjunior

bluesjunior

  • Members
  • 761 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:08:29 PM

Posted 26 July 2009 - 10:38 AM

Don't know if this is any help but half way down on the left of the screen in the link below there is a free trial program called Driver Genius. I saw it this afternoon and have been contemplating giving it a try.

http://www.computeractive.co.uk/downloads/

Edited by bluesjunior, 26 July 2009 - 10:38 AM.

Motherboard: Gigabyte GA-MA770T-UD3, CPU: AMD Athlon II X3 450 Processor, Memory: OCZ 4GB (2x2GB) DDR3 1333MHz,Graphics: PowerColor HD 5750 1GB GDDR5,
PSU: Corsair 430W CX PSU 4x SATA 1x PCI-E, Hard Drive:Samsung SpinPoint F3 500GB Hard Drive SATAII 7200rpm 16MB Cache.

#3 sirglitch

sirglitch
  • Topic Starter

  • Members
  • 12 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:03:29 PM

Posted 26 July 2009 - 05:16 PM

downloaded the program that you suggested. i was kind of hoping i would not have to make a purchase to get the drivers without buying a copy of the program driver genius just states that these drivers can be updated if you buy it

#4 ThunderZ

ThunderZ

  • Deactivated
  • 4,454 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:03:29 PM

Posted 26 July 2009 - 08:45 PM

You may be able to find what you need HERE once you get a bit more model specific.

#5 sirglitch

sirglitch
  • Topic Starter

  • Members
  • 12 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:03:29 PM

Posted 26 July 2009 - 11:52 PM

i navigated to my models driver page and downloaded every driver on this page:
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwar...roduct=3439334#

the 3 devices are still "base system devise" and not working.

#6 ThunderZ

ThunderZ

  • Deactivated
  • 4,454 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:03:29 PM

Posted 27 July 2009 - 10:38 AM

Did not look into the specs. of your lap top. But doing a Google for "base system device" suggests that it might involve a card reader. Does your lap top have one. I have seen similar problems that were solved my simply plugging in the proper type of media. It seem`s to wake Windows up and make it realize what the device is. It will then either install the driver, search for it or at the least identify the device more clearly and give you the chance to get the proper driver.

#7 sirglitch

sirglitch
  • Topic Starter

  • Members
  • 12 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:03:29 PM

Posted 18 August 2009 - 12:22 AM

after a few nights googling device ids i managed to find drivers for my base devices but i am down to one driver that does not work hopefully someone can point me to a working driver

device name: ricoh SD/MMC host controller

device id:
PCI\VEN_1180&DEV_0843&SUBSYS_30B5103C&REV_01\4&3A3249AB&0&4A80

#8 ThunderZ

ThunderZ

  • Deactivated
  • 4,454 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:03:29 PM

Posted 18 August 2009 - 06:49 AM

device name: ricoh SD/MMC host controller



SD/MMC are types of smart media cards. Do you have slots for smart media.

That page points to the 2415, not a 2000. Have you tried HERE to be sure you have the correct model?

Looking at the info. on the 2415 says it does have and support smart cards, but under Vista. PDF manual is the second link down. I have seen times when smart readers are not recognized until a media card is inserted.

Edited by ThunderZ, 18 August 2009 - 06:57 AM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users