Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

External eSATAPort not recognized


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 radovitch

radovitch

  • Members
  • 23 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:02:20 PM

Posted 22 July 2009 - 12:35 PM

I have an Asus P5e3 mobo and would like to set this up to use my external eSATA hard drive. When I plug the drive into the port on the back of the mobo nothing shows up in Windows 7 64bit RC. This computer is a dual boot with Windows XP 32bit on a separate internal hard drive. (all my internal drives are SATA) When I boot into XP with the eSATA external drive plugged in I don't even get past the splash screen. Plugging it in while XP is running causes the whole system to freeze up.

I believe this has something to do with enabling or configuring the AHCI in the BIOS but I am a bit fuzzy on the details.

Would appreciate any help.

The external hard drive works fine when I use the USB or Firewire cables.

BC AdBot (Login to Remove)

 





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users