Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Sonic Focus Drivers


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 redjeep

redjeep

  • Members
  • 8 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:33 PM

Posted 11 July 2009 - 12:33 AM

Alright so i recently decided to do a System Recovery to get rid of some pretty nasty virus i had and to start fresh, My pc runs perfectly now and everything is cool gravy however i keep getting this pop up "sonic focus drivers must be loaded for this application to work". Now I'v had this problem before and all i had to do (seemingly) was go into my intel audio studio and set things up, however its not even allowing me to access intel audio stuido. One thing i DID catch was it was working perfectly untill i installed the windows service pack3. Now i do have audio..however..i notice a lack of performance and quality. A good example is: I play WoW and when i mount up i usually hear a sound then the animal roar..well it doesnt happen however i can hear other sounds...sooo weird. Any thoughts id sure appreciate it.

Ok i think i might have found a clue if it helps, when i go into my sound and audio device properties and into speakers it seems to be set up as 7.1 home theater speakers. i change it to desktop stereo speakers click apply then ok...but when i go back in it reverts to 7.1 >.<!!!!

Edited by redjeep, 11 July 2009 - 04:28 AM.


BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 garmanma

garmanma

    Computer Masochist


  • Members
  • 27,809 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Cleveland, Ohio
  • Local time:11:33 PM

Posted 11 July 2009 - 12:41 PM

i change it to desktop stereo speakers click apply then ok...but when i go back in it reverts to 7.1 >.<!!!!


Sounds like your audio driver might be corrupt
What's the make and model of your computer?

Look at the number 5 post by KG

http://communities.intel.com/thread/2584
Mark
Posted Image
why won't my laptop work?

Having grandkids is God's way of giving you a 2nd chance because you were too busy working your butt off the 1st time around
Do not send me PMs with problems that should be posted in the forums. Keep it in the forums, so everyone benefits
Become a BleepingComputer fan: Facebook and Twitter




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users