Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

fitting new burner


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 ozi

ozi

  • Members
  • 55 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:25 AM

Posted 28 May 2009 - 04:26 AM

I am replacing the Rom drive on my Dell Optiplex GX280 with a new LG DVD burner & old Rom has the CSL plug[No1] in it & should I set the LG as Master[3]Slave[2] or CSL [No1] I feel it should be set as master , but i'm very much a noob :thumbsup:

Ozi

(Moderator edit: post moved to more appropriate forum. jgw)

Edited by jgweed, 28 May 2009 - 08:55 AM.


BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 fairjoeblue

fairjoeblue

  • Members
  • 1,594 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Local time:10:25 AM

Posted 28 May 2009 - 11:23 AM

If it is the only drive on the cable it's attached to set it to Master.
OCZ StealthXstream 700W,Gigabyte GA-EP45-UD3R , E8500, Arctic Freezer Pro 7, 3GB G.Skill PC8500,Gigabyte Radeon HD 4850 OC [1GB ], Seagate 250GB SATA II X2 in RAID 0, Samsung SATA DVD burner.

#3 Ingle

Ingle

  • Members
  • 67 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:MN
  • Local time:09:25 AM

Posted 28 May 2009 - 02:52 PM

You could also set it to cable select if you're iffy or intend to attach another later on and don't want to mess with jumpers.

#4 ozi

ozi
  • Topic Starter

  • Members
  • 55 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:25 AM

Posted 28 May 2009 - 08:08 PM

Thanks guy's & I was wondering what c s ment :thumbsup:
Cheers Ozi

This did not fix my problem . I even tried the old rom drive & it to is having problems reading . My problem as well as not reading the drives PC tends to freeze up at times & when I bring up Task Mgr nothing appears to drawing memory . Some times when I try to connect to the Internet it can take up to 30 to 60 seconds to load & in control panel , when I click on the add & remove button ,it to can take up to 60 sec's to load the A&Remove page . Could this problem be H/ware related ?
Pc is a Dell Optiplex [small desktop]GX 280 2.8 Ghz 2Gb[2x1] DDR2 ram, Radon 300X video card ,80gb h/d .

Ozi

Edited by ozi, 28 May 2009 - 10:19 PM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users