Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Trying to set up a wireless network internet connection.


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Xtortion

Xtortion

  • Members
  • 4 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:04:27 AM

Posted 28 April 2009 - 08:13 AM

Hey peeps,

I have been browsing these forums for a full day and only managed to get my network able to connect but only problem is that it does not go on the internet??

I can use it if I take off the all the security to stop people stealing from your wireless. But I would rather have security on it.

Like I said I cannot connect to the internet, do I have to set something up as well as connecting it to my wireless router?

I am using Speedstream 4200, Belkin N1 Wireless Router and Belkin N1 MIMO Wireless USB Adapter.


Please any help would be very much appreciated, this is causing me too much stress and I usually am able to fix these problems..

Thanks/

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 Xtortion

Xtortion
  • Topic Starter

  • Members
  • 4 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:04:27 AM

Posted 08 May 2009 - 06:25 AM

Hey,

Thought I would post this if it helps, I've been reading other posts and I still cannot figure out how to fix it as they all sound similar to my problem. I can connect without security but not when I put a key on. Any help would be great, Thanks.


Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : core2duo
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : Belkin

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . : Belkin
Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR8121/AR8113/AR8114 PCI-E E
thernet Controller
Physical Address. . . . . . . . . : 00-22-15-78-20-5B
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.2.2
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.2.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.2.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 85.255.112.68
85.255.112.66
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Friday, May 08, 2009 9:12:03 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Sunday, May 06, 2018 9:12:03 PM

#3 bama_fan

bama_fan

  • Members
  • 113 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Alabama.RollTide
  • Local time:02:27 PM

Posted 08 May 2009 - 08:45 AM

once you enable security and connect, does it say limited or no connectivity......also, it looks like you posted the ipconfig for your wired adapter, can you post the info for you wireless adapter as well.......what are the ip settings when you are connected with no security vs with security....
Posted Image

#4 Xtortion

Xtortion
  • Topic Starter

  • Members
  • 4 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:04:27 AM

Posted 28 June 2009 - 07:42 AM

Hi Guys, Back now and more determined to fix this as I took a break after it still not working out :thumbsup: So I guess my way doesnt work.

I am posting the Ipconfig of the other computer, any help would be great thanks:

Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
© Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:\Documents and Settings\Administrator>ipconfig

Windows IP Configuration


Ethernet adapter Local Area Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected

Ethernet adapter Wireless Network Connection 3:

Connection-specific DNS Suffix . :
Autoconfiguration IP Address. . . : 169.254.195.47
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
IP Address. . . . . . . . . . . . : fe80::21c:dfff:fedb:8bab%12
Default Gateway . . . . . . . . . : 169.254.195.47

Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

Connection-specific DNS Suffix . :
IP Address. . . . . . . . . . . . : fe80::ffff:ffff:fffd%4
Default Gateway . . . . . . . . . :

Tunnel adapter Automatic Tunneling Pseudo-Interface:

Connection-specific DNS Suffix . :
IP Address. . . . . . . . . . . . : fe80::5efe:169.254.195.47%2
Default Gateway . . . . . . . . . :

C:\Documents and Settings\Administrator>



To me it doesn't look right at all, thanks for any help. Also still new to the networking world, I have tried to do what other topics have been but still to no luck. Thanks again.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users