Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

userinit.exe infection? desktop background blocked... possible downloader virus installed.. =(


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 c12i513

c12i513

  • Members
  • 8 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:11:51 AM

Posted 11 March 2009 - 10:57 PM

hello im new to this website ive been on here numerous times fixing my computer off other peoples request and today i cant seem to fix the problem on my computer... im running windows xp professional .. the problem occured after reenabling my startup menu in msconfig to run commands after i had disabled them prior in the past. i fixed it to my best of my ability but there is one problem that i cant seem to pinpoint... the userinit.exe file does not shut down after startup and when i terminate this process my system seems to run back to normal but i have this desktop background that i cant change... it has locked itself and when i open up my display settings the desktop portion is in faded colors... i can t scroll up the menu or down .. also when i change the screen saver to none.. it reinstalls itself after i apply to a windows screenn please help i am running a business of this computer and need on a regular basis .. i have already backedup my information in case god forbid something would happen to it... please help with steps thank you!

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 Orange Blossom

Orange Blossom

    OBleepin Investigator


  • Moderator
  • 36,807 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Not Telling
  • Location:Bloomington, IN
  • Local time:12:51 PM

Posted 11 March 2009 - 11:38 PM

Hello c12i513 and welcome to BC :thumbsup:

As no logs have been posted, I am shifting this topic from the specialized HiJack This forum to the Am I Infected forum.

PLEASE DO NOT NOW POST LOGS unless a log is specifically requested.

In order to assist you we need additional information.

What is your operating system: Windows XP, Vista, etc.?

What security programs do you have installed?

Orange Blossom :flowers:
Help us help you. If HelpBot replies, you MUST follow step 1 in its reply so we know you need help.

Orange Blossom

An ounce of prevention is worth a pound of cure

SpywareBlaster, WinPatrol Plus, ESET Smart Security, Malwarebytes' Anti-Malware, NoScript Firefox ext., Norton noscript

#3 c12i513

c12i513
  • Topic Starter

  • Members
  • 8 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:11:51 AM

Posted 12 March 2009 - 01:28 AM

hello orange blossom ..



i am running windows xp professional and i have norton internet security 2009 and spyware doctor installed...

#4 c12i513

c12i513
  • Topic Starter

  • Members
  • 8 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:11:51 AM

Posted 12 March 2009 - 03:12 PM

well.......




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users