Jump to content


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.

Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Msconfig,Boot.INI, minimum boot alt shell issue.

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Guest_ecepaintball.com_*


  • Guests

Posted 02 June 2005 - 07:54 PM

I pulled a newbie error and forgot the command to get me out of this issue, so here it goes...

I was hit with spyware and hijacking and it was eatin up RAM, so I decided to boot into safe mode using the MSCONFIG console. Went to the BOOT.INI tab and checked the "Minimum Boot(Alt. Shell) option. <Newbieisms>

So now it boots up to Safe mode and within the Administrator profile, I get the command prompt <cmd.exe> and I dont know the command to use to reboot back into "Normal mode" not Safe mode.

Keep in mind, I CANNOT access the run prompt, explorer, the Start bar, msconfig<to uncheck it>, or any thing !!! Dooh!!

Can any one help or point in the right direction on this one??

Thanks again,
Harcore Baller

BC AdBot (Login to Remove)



#2 Herk


  • Members
  • 1,609 posts
  • Gender:Male
  • Location:S.E. Idaho, USA

Posted 02 June 2005 - 08:25 PM

Just a thought - can you hit F8 while starting to get a startup list, then choose normal boot?

#3 PapaSmurf88


  • Members
  • 63 posts
  • Local time:06:15 AM

Posted 02 June 2005 - 09:09 PM

in the command prompt type this


This will open the msconfig window and you can change back
My Specs:

Albatron PX915P4C Pro
Intel P4 3.0 Ghz Processor w/ HT technology
2x 512MB PC3200 Memory
120 GB Western Digital IDE HD
SAPPHIRE X550 256Mb Video Card

#4 Guest_ecepaintball.com_*


  • Guests

Posted 03 June 2005 - 01:02 AM

Thank you, your the best, it worked

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users