Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

please look at hjt log


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 djh72

djh72

  • Members
  • 33 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:52 AM

Posted 30 May 2005 - 10:55 AM

Posted on the Windows XP forum and someone suggested try here.
Computer running normal at first and then slowing down on all operations afeter about 1 hour.
Internet browsing grinds to a halt and shutting down takes an age.
Run Adaware and spybot as well as Avast! antivirus.
Need some help. HJT log below
Thanks.

Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 16:48:56, on 30/05/2005
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\LEXBCES.EXE
C:\WINDOWS\system32\LEXPPS.EXE
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7DEBUG\MDM.EXE
C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
C:\WINDOWS\system32\RUNDLL32.EXE
C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD\PDVDServ.exe
C:\Program Files\MusicMatch\MusicMatch Jukebox\mmtask.exe
C:\Program Files\MUSICMATCH\MUSICMATCH Jukebox\mm_tray.exe
C:\WINDOWS\system32\carpserv.exe
C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
C:\WINDOWS\system32\LXSUPMON.EXE
C:\Program Files\Common Files\Real\Update_OB\realsched.exe
C:\WINDOWS\SOUNDMAN.EXE
C:\Program Files\Java\jre1.5.0_02\bin\jusched.exe
C:\Program Files\CyberLink\Power2Go\Power2GoExpress.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\BT Broadband\Help\bin\mpbtn.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe
C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
C:\hijack this\HijackThis\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://www.microsoft.com/isapi/redir.dll?prd=ie&ar=iesearch
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.com/
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://www.tiny.com
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://www.microsoft.com/isapi/redir.dll?prd=ie&ar=iesearch
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://www.microsoft.com/isapi/redir.dll?prd=ie&ar=iesearch
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.microsoft.com/isapi/redir.dll?p...B_PVER}&ar=home
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Connection Wizard,ShellNext = http://www.bt.com/btbroadbandstart
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings,ProxyOverride = 127.0.0.1
O2 - BHO: (no name) - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install
O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 - HKLM\..\Run: [RemoteControl] "C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD\PDVDServ.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [mmtask] c:\Program Files\MusicMatch\MusicMatch Jukebox\mmtask.exe
O4 - HKLM\..\Run: [MMTray] C:\Program Files\MUSICMATCH\MUSICMATCH Jukebox\mm_tray.exe
O4 - HKLM\..\Run: [CARPService] carpserv.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SupaDial] C:\Program Files\SupaDial\SupaDial.exe /A
O4 - HKLM\..\Run: [DSLAGENTEXE] C:\Program Files\BT Voyager 205 ADSL Router\Adsl\dslagent.exe
O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
O4 - HKLM\..\Run: [LXSUPMON] C:\WINDOWS\system32\LXSUPMON.EXE RUN
O4 - HKLM\..\Run: [TkBellExe] "C:\Program Files\Common Files\Real\Update_OB\realsched.exe" -osboot
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMan] SOUNDMAN.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] C:\Program Files\Java\jre1.5.0_02\bin\jusched.exe
O4 - HKCU\..\Run: [Power2GoExpress] "C:\Program Files\CyberLink\Power2Go\Power2GoExpress.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon.exe] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - Global Startup: BT Broadband Help.lnk = C:\Program Files\BT Broadband\Help\bin\matcli.exe
O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_02\bin\npjpi150_02.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_02\bin\npjpi150_02.dll
O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O14 - IERESET.INF: START_PAGE_URL=http://www.tiny.com
O16 - DPF: {9A9307A0-7DA4-4DAF-B042-5009F29E09E1} (ActiveScan Installer Class) - http://www.pandasoftware.com/activescan/as5/asinst.cab
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{66049DED-6277-4B69-B360-1AF6A755EADC}: NameServer = 192.168.1.2
O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
O23 - Service: avast! Antivirus - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
O23 - Service: avast! Mail Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe" /service (file missing)
O23 - Service: avast! Web Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe" /service (file missing)
O23 - Service: LexBce Server (LexBceS) - Lexmark International, Inc. - C:\WINDOWS\system32\LEXBCES.EXE
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 OldTimer

OldTimer

    Malware Expert


  • Members
  • 11,092 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:North Carolina
  • Local time:02:52 AM

Posted 30 May 2005 - 09:34 PM

Hello djh72 and welcome to the BC forums. After reviewing your log I see no signs of viruses or malware at this time. The log is clean.

It sounds like it might be a problem with your ISP. You might want to contact them and see if there are any problems with your internet connection.

Cheers.

OT
I do not respond to PM's requesting help. That's what the forums are here for. Please use them so that others may benefit from your questions and the responses you receive.
OldTimer

Posted Image

#3 djh72

djh72
  • Topic Starter

  • Members
  • 33 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:52 AM

Posted 31 May 2005 - 01:06 AM

Sorry, I forgot to mention that, worryingly, my System Restore is not working (seems to go through all the motions but then says no changes were made).
I know you specifically deal with malware, but I would be grateful if you could point me in the right direction.

Many Thanks.

#4 OldTimer

OldTimer

    Malware Expert


  • Members
  • 11,092 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:North Carolina
  • Local time:02:52 AM

Posted 31 May 2005 - 12:40 PM

Does it say the there were no changes mad because there were no changes to be made (the system had not changed since the Restore Point ws created or because there was an error?

If there was an error then flush the restore points and create a new one by doing the following.

Reset and Re-enable your System Restore to remove infected files that have been backed up by Windows. The files in System Restore are protected to prevent any programs changing those files. This is the only way to clean these files: (You will lose all previous restore points which are likely to be infected)1. Turn off System Restore.On the Desktop, right-click My Computer.
Click Properties.
Click the System Restore tab.
Check Turn off System Restore.
Click Apply, and then click OK.

2. Restart your computer.

3. Turn ON System Restore.
On the Desktop, right-click My Computer.
Click Properties.
Click the System Restore tab.
UN-Check Turn off System Restore.
Click Apply, and then click OK.
[/list]System Restore will now be active again.

Cheers.

OT
I do not respond to PM's requesting help. That's what the forums are here for. Please use them so that others may benefit from your questions and the responses you receive.
OldTimer

Posted Image




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users