Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Vital Drivers Deleted


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 LordEmmett

LordEmmett

  • Members
  • 11 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:58 PM

Posted 05 February 2009 - 12:41 PM

Driver needed guys, i think this may be a tricky one, this is my computer here:http://www.acscom.ie/Images/Qoncept-PC(web)_sm.jpg

a new OS installed on my desktop by a computer techie.

Its great, computer is really fast now BUT vital drivers are now missing!!

Ethernet Controller
Multimedia Audio Controller
PCI Flash Memory
PCi Modem
Sm Bus Controller
VIeo Controller(vga compatible)
All of the above have an exclamation mark beside them in the drivers list.

The main ones are the sound and ethernet controller! as i can no longer use the internet. But luckily the wireless function is still working so i can still go wi-fi on my laptop.

Need SERIOUS HELP getting these, rang tech support which was premium rate, saying they only supply drivers on a website for the Iqon Laptops not desktops and that the Iqon Desktop drivers are built into the recovery cd (i did not receive a recovery cd with mine as the F10 on startup does the recovery feature but this feature has now vanished since new OS was installed!) So they recommed i pay 120euros getting a brand new recovery cd as all the drivers will be on it, surely i can just download the drivers from somewhere.

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 dc3

dc3

    Bleeping Treehugger


  • Members
  • 30,802 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Sierra Foothills of Northern Ca.
  • Local time:12:58 PM

Posted 05 February 2009 - 12:54 PM

Your link doesn't work, or at least for me. Would you please post the make and model of your computer?

Family and loved ones will always be a priority in my daily life.  You never know when one will leave you.

 

 

 

 


#3 LordEmmett

LordEmmett
  • Topic Starter

  • Members
  • 11 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:58 PM

Posted 05 February 2009 - 01:02 PM

Could you please try it again, as the make and model number is not written on the PC



http://www.acscom.ie/Images/Qoncept-PC(web)_sm.jpg



Its Iqon Qoncept Desktop, made in 2004, ive tried googling it to get the exact make and model but im finding it difficult as Iqon are now gone into liquidation.

#4 LordEmmett

LordEmmett
  • Topic Starter

  • Members
  • 11 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:58 PM

Posted 05 February 2009 - 01:04 PM

Sorry more info:



Iqon Multimedia by Philips.


Slim line Tower.

160GB HD
3GHZ speed.

Edited by LordEmmett, 05 February 2009 - 01:04 PM.


#5 dc3

dc3

    Bleeping Treehugger


  • Members
  • 30,802 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Sierra Foothills of Northern Ca.
  • Local time:12:58 PM

Posted 05 February 2009 - 01:17 PM

I just tried to use the Phillips web site to find the download for your drivers, but it is extremely slow right now. You should be able to download the drivers that you need from them though. Here is the link to the site, click on Drivers and follow the prompts. Please let us know how you made out.

http://www.consumer.philips.com/consumer/e...CA_GB_CONSUMER/

Family and loved ones will always be a priority in my daily life.  You never know when one will leave you.

 

 

 

 


#6 LordEmmett

LordEmmett
  • Topic Starter

  • Members
  • 11 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:58 PM

Posted 05 February 2009 - 01:21 PM

thanks very much i will do that now and let u know asap. :thumbsup:

#7 LordEmmett

LordEmmett
  • Topic Starter

  • Members
  • 11 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:58 PM

Posted 05 February 2009 - 01:31 PM

sorry man all that kept coming up for me was drives, as in storage drives, not drivers.

#8 dc3

dc3

    Bleeping Treehugger


  • Members
  • 30,802 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Sierra Foothills of Northern Ca.
  • Local time:12:58 PM

Posted 05 February 2009 - 01:52 PM

The link that I posted should have been to the previous page, I'm not sure how this happened.

We really need to know the model of this computer, let's try this, download SIW from the link below, it is free. Open it and scroll down the list to Summary and click on it, this should tell you everything that you need to know about your computer.

http://www.majorgeeks.com/download4387.html

Family and loved ones will always be a priority in my daily life.  You never know when one will leave you.

 

 

 

 


#9 LordEmmett

LordEmmett
  • Topic Starter

  • Members
  • 11 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:58 PM

Posted 05 February 2009 - 02:03 PM

okay i will download that and give u the information, thanks.

Edited by LordEmmett, 05 February 2009 - 02:50 PM.


#10 LordEmmett

LordEmmett
  • Topic Starter

  • Members
  • 11 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:58 PM

Posted 05 February 2009 - 02:16 PM

Manufacturer: Iqon.ie
Product Name: Pundit-2
Version: To be filled by O.E.M
Serial Number:To be filled by O.E.M.
Machine type:AT/AT compatible.
Infrared supported: No

Motherboard info:
Manufacturer: ASUSTek Computer INC>
Model: P4R8l
Version: 1.xx
Serial number MB-1234567890
North Bridge: ATI ID5833 REVISION 02
South Bridge: ATI SB200 REVISION 02


hope this info was useful.

Edited by LordEmmett, 05 February 2009 - 02:56 PM.


#11 LordEmmett

LordEmmett
  • Topic Starter

  • Members
  • 11 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:58 PM

Posted 05 February 2009 - 03:57 PM

Okay so i found that here:


http://support.asus.com/download/download....SLanguage=en-us



i can get my drivers, i have gotten my sound back, but still need that ethernet driver. Any ideas??

#12 LordEmmett

LordEmmett
  • Topic Starter

  • Members
  • 11 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:58 PM

Posted 05 February 2009 - 04:13 PM

lol all is now okay, i downloaded all the drivers for my MOBO from this site and now everything is back to full working order :D :thumbsup:




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users