Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Cannot make icons


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 wahlroot

wahlroot

  • Members
  • 34 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:51 AM

Posted 26 November 2008 - 10:41 PM

I did make icons by opening a 32 by 32 pixel graphic in Paint with 96 x 96 dots per inch. Then saved as "name.ico". Now when I do this, it shows this without a graphic. I can open it in Windows Picture and Fax Viewer as a graphic. I like to change some folder icons to a graphic that tells me at a glance what is in the folder. I made a "name.ico" and copied it to a folder that is not the folder where the icons are usually kept. The graphic is shown. When I try to attach it to a folder I get a notice that it is not an icon. If I copy it elswhere, the graphic is shown. I have lost it. Can someone help me get it back.

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 Budapest

Budapest

    Bleepin' Cynic


  • Moderator
  • 23,573 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:10:51 PM

Posted 26 November 2008 - 11:02 PM

When you saved the file in Paint did you have the "Save as type" set to 24-bit Bitmap?
The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who haven't got it.

—George Bernard Shaw

#3 wahlroot

wahlroot
  • Topic Starter

  • Members
  • 34 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:51 AM

Posted 27 November 2008 - 03:20 PM

I tried that, and it also did not work.

#4 wahlroot

wahlroot
  • Topic Starter

  • Members
  • 34 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:51 AM

Posted 27 November 2008 - 04:21 PM

I kept trying and learned why I lost it. You must start with a .bmp to end with a .ico. I must have forgot that. Of course I have a good memory. I could tell you what I had for breakfast 2 weeks ago last Monday. Of course I have the same thing for breakfast everyday. Oh well!!!




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users