Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

computer problems


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 starcraftmaster

starcraftmaster

  • Members
  • 1,109 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:australia
  • Local time:10:10 AM

Posted 23 November 2008 - 08:45 AM

ok i got a few probs with my computer
am not sure if i should i do a reformat
but if i do my brother will annoy the s*** out of me saying that am bad at computers and am a id*** so i dont want to format and reinstall
problom 1
in device manager under system devices theres a yellow ! next to Plug and Play BIOS Extension.
i go into the properties and it says: The NTKERN.VXD device loader(s) for this device could not load the device driver. to fix this click update driver
and i go update driver and it cant find any thing
then i go to Driver
and it says for
Vax347b.sys
and it says Provider:file not installed
file version:file not installed
copyright:file not installed
and if i go to Universal serial bus controllers
its theres a green ? under :
Generic USB hub
intel® 82801AA USB universal controller
USB composite device
USB Mass storage device

and theres no green ? under
USB root hub

when i go into the 4 usb things they all say:
this device is working propelry

if some features of this device are not working you may need to update the drivers for this device

to do this click update

But i click update and it says it found the drivers but windows are using them allready but it install some thing becasue of the box thing comes up and says copying and things for about 5 secs.

but when i go into intel® 82801AA USB universal controller and then driver and then driver file details and shows a few files. the file : HOTPLUG.DLL says:
provider:unknown
file version: unknown
copy right : unknown

problom 2
games are not starting
these games here are not starting il2 sturmovik, uru ages beyond myst,doom 3
now doom 3 may not work any way because of my cpu being to slow But il2 sturmovik, uru ages beyond myst have aways worked before i uesd to play il2 sturmovik and uru ages beyond myst all the time but now they just dont start up
i uesd to play uru about 3 mouths ago and it worked great and il2 sturmovik i uesd to play about a year and a half ago
and i got much more then the minamal requirements

my computer:
384mb of sd ram
nvidia geforce 4 mx 440 se 64mb pci with 89.81 force ware drivers
933mhz pentium 3 256kb L2 cache
yamaha DS-XG pci audio Codec (WDM)
directx version: directxx 9.0C [4.09.0000.0904]
the newest keneralex thing
OS:windows me

Games that are working:
farcry
mafia
freelancer
starwars battle front (very slow but may becasue my comp not powerful )

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 aommaster

aommaster

    I !<3 malware


  • Malware Response Team
  • 5,294 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Dubai
  • Local time:03:10 AM

Posted 23 November 2008 - 12:12 PM

Did this problem occur suddenly, or did you always have this?

Oh.. and this:

OS:windows me

One of the worst OS's released.

I recommend that you try and install Windows 98 (one of my favourite OS's), it may fix your problem for you.

My website: http://aommaster.com
unite_blue.png
Please do not send me PM's requesting for help. The forums are there for a reason : )
If I am helping you and do not respond to your thread for 48 hours, please send me a PM


#3 garmanma

garmanma

    Computer Masochist


  • Members
  • 27,809 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Cleveland, Ohio
  • Local time:07:10 PM

Posted 23 November 2008 - 02:47 PM

Vax347b.sys belongs to the program Alcohol 120%. If you don't have that I would assume you have some malware
Mark
Posted Image
why won't my laptop work?

Having grandkids is God's way of giving you a 2nd chance because you were too busy working your butt off the 1st time around
Do not send me PMs with problems that should be posted in the forums. Keep it in the forums, so everyone benefits
Become a BleepingComputer fan: Facebook and Twitter

#4 starcraftmaster

starcraftmaster
  • Topic Starter

  • Members
  • 1,109 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:australia
  • Local time:10:10 AM

Posted 24 November 2008 - 12:42 AM

i uesd to have Alcohol 120% but i unstalled it and then about a week after the uninstall i did a system restore becasue i did some thing and it restored the registry
now the computer thinks it ready installed and wont let me reinstall Alcohol 120% becasue it thinks its installed allready

#5 garmanma

garmanma

    Computer Masochist


  • Members
  • 27,809 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Cleveland, Ohio
  • Local time:07:10 PM

Posted 24 November 2008 - 12:08 PM

Download the Windows Installer Cleanup Utility and see if there are any references to Alcohol 120. If there are, tick the box and run the utility and see if that helps

http://support.microsoft.com/kb/290301
Mark
Posted Image
why won't my laptop work?

Having grandkids is God's way of giving you a 2nd chance because you were too busy working your butt off the 1st time around
Do not send me PMs with problems that should be posted in the forums. Keep it in the forums, so everyone benefits
Become a BleepingComputer fan: Facebook and Twitter

#6 Eyesee

Eyesee

    Bleepin Teck Shop


  • BC Advisor
  • 3,545 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:In the middle of Kansas
  • Local time:06:10 PM

Posted 24 November 2008 - 08:07 PM

The Windows Installer Cleanup Utilty doesnt work with Windows 98

Need make/mopdel on the system.

Sounds like there are multiple USB devices plugged in that the system cant recognize.
What USB devices are attached?
In the beginning there was the command line.

#7 garmanma

garmanma

    Computer Masochist


  • Members
  • 27,809 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Cleveland, Ohio
  • Local time:07:10 PM

Posted 24 November 2008 - 09:01 PM

Didn't know that. Thank you Eyesee
Mark
Posted Image
why won't my laptop work?

Having grandkids is God's way of giving you a 2nd chance because you were too busy working your butt off the 1st time around
Do not send me PMs with problems that should be posted in the forums. Keep it in the forums, so everyone benefits
Become a BleepingComputer fan: Facebook and Twitter

#8 starcraftmaster

starcraftmaster
  • Topic Starter

  • Members
  • 1,109 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:australia
  • Local time:10:10 AM

Posted 25 November 2008 - 07:16 AM

at the time i did this there was a :Motorola SURFboard SB5101 USB CABLE MODEM
and a packard bell HID compliant Wheel mouse Manufacturer: Logitech and a keyboard

Need make/mopdel on the system.
gigabyte GA-6wmm7 rev 4.1

Windows me 4.90.3000

#9 starcraftmaster

starcraftmaster
  • Topic Starter

  • Members
  • 1,109 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:australia
  • Local time:10:10 AM

Posted 26 November 2008 - 08:00 AM

I KNOW WHATS BEEN MAKING URU AND il2 sturmovik NOT WORK
its uber skin
AWWWWWWWWWWWWWWWWWw
ya its got two probloms
i hope they fix it uber skin is great




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users