Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

POST speech reporter keeps buggin' me, repeating "CPU not installed"


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Obfuscated

Obfuscated

  • Members
  • 82 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:California
  • Local time:03:16 PM

Posted 02 November 2008 - 12:55 AM

I am not sure what is causing the computer to do this, but I have tried already turning off "POST reporter" in the BIOS, but it keeps repeating CPU not installed. I'm using a Plug & Play monitor (KDS), and *actual* sound seems to be coming from only one speaker, while the other is the reporter. Oh, and I'm using an ASUS P4B motherboard as well. Any Ideas? Edit: ****, I think I put this in the wrong section... :thumbsup:

Edited by usasma, 02 November 2008 - 05:47 AM.
See ****'s


BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 usasma

usasma

    Still visually handicapped (avatar is memory developed by my Dad


  • BSOD Kernel Dump Expert
  • 25,090 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Southeastern CT, USA
  • Local time:07:16 PM

Posted 02 November 2008 - 05:49 AM

If you've posted in an incorrect location, just PM a mod to see if it can be moved.
My browser caused a flood of traffic, sio my IP address was banned. Hope to fix it soon. Will get back to posting as soon as Im able.

- John  (my website: http://www.carrona.org/ )**If you need a more detailed explanation, please ask for it. I have the Knack. **  If I haven't replied in 48 hours, please send me a message. My eye problems have recently increased and I'm having difficult reading posts. (23 Nov 2017)FYI - I am completely blind in the right eye and ~30% blind in the left eye.<p>If the eye problems get worse suddenly, I may not be able to respond.If that's the case and help is needed, please PM a staff member for assistance.

#3 garmanma

garmanma

    Computer Masochist


  • Staff Emeritus
  • 27,809 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:Cleveland, Ohio
  • Local time:07:16 PM

Posted 02 November 2008 - 09:58 AM

Never had an Asus board, so I'm not familiar with the post reporter option in the BIOS
I'll move you to Internal Hardware
Mark
Posted Image
why won't my laptop work?

Having grandkids is God's way of giving you a 2nd chance because you were too busy working your butt off the 1st time around
Do not send me PMs with problems that should be posted in the forums. Keep it in the forums, so everyone benefits
Become a BleepingComputer fan: Facebook and Twitter

#4 hamluis

hamluis

    Moderator


  • Moderator
  • 55,545 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Killeen, TX
  • Local time:06:16 PM

Posted 02 November 2008 - 01:24 PM

FWIW: http://www.nforcershq.com/forum/wed-jan-16...m-vp606894.html

http://www.google.com/search?hl=en&q=A...mp;aq=f&oq=

I have an ASUS board, I see no point in using this function and agree with those that suggest turning it off.

Louis

#5 Obfuscated

Obfuscated
  • Topic Starter

  • Members
  • 82 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:California
  • Local time:03:16 PM

Posted 06 November 2008 - 12:30 AM

Thanks for the links, but that person's problem did not seem to be solved either.
Does anyone have any other ideas/suggestions? :thumbsup:




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users