Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

New Vista Computer


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 samuel3

samuel3

  • Members
  • 2,349 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:08:20 AM

Posted 23 August 2008 - 12:21 PM

Well ive brought a new Vista computer and i cant get no sound, i got headfones i got some sound out of them, but i cant get no sound from my monitar, i asked in PC world today and they said 'It might have a built in sound thing, the computer has all the drivers all up to date its not on mute ive checked the buttons on the monitar and all the sounds are turned up to max.

Anyone please help.

Cheers,
Samuel3.


EDIT - I had it fixed, but now i restarted ive got no sound again.

Edited by samuel3, 23 August 2008 - 02:32 PM.


BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 Jacee

Jacee

    Bleeping around


  • Malware Response Team
  • 3,716 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Female
  • Local time:12:20 AM

Posted 23 August 2008 - 06:35 PM

Click on the control panel, then 'Sound'. Do you see a green circle with a white check mark next to a playback device? If you do, what is it?

MS_MVP.gif
MS MVP Windows-Security 2006-2016
Member of UNITE, the Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators

Admin PC Pitstop


#3 garmanma

garmanma

    Computer Masochist


  • Members
  • 27,809 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Cleveland, Ohio
  • Local time:03:20 AM

Posted 23 August 2008 - 06:58 PM

i cant get no sound from my monitar,


Do you mean the speakers are built into the monitor?
You still need to have a separate wire run from the sound jack on the computer to a jack on the back of the monitor
Mark
Posted Image
why won't my laptop work?

Having grandkids is God's way of giving you a 2nd chance because you were too busy working your butt off the 1st time around
Do not send me PMs with problems that should be posted in the forums. Keep it in the forums, so everyone benefits
Become a BleepingComputer fan: Facebook and Twitter

#4 samuel3

samuel3
  • Topic Starter

  • Members
  • 2,349 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:08:20 AM

Posted 24 August 2008 - 08:40 AM

Click on the control panel, then 'Sound'. Do you see a green circle with a white check mark next to a playback device? If you do, what is it?



Its ticked on 'Speakers'

#5 samuel3

samuel3
  • Topic Starter

  • Members
  • 2,349 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:08:20 AM

Posted 24 August 2008 - 08:43 AM

i cant get no sound from my monitar,


Do you mean the speakers are built into the monitor?
You still need to have a separate wire run from the sound jack on the computer to a jack on the back of the monitor



Yes there all correct.

#6 Jacee

Jacee

    Bleeping around


  • Malware Response Team
  • 3,716 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Female
  • Local time:12:20 AM

Posted 24 August 2008 - 10:47 AM

Mine is ticked on speakers too, but I have external speakers. What are the other choices?

MS_MVP.gif
MS MVP Windows-Security 2006-2016
Member of UNITE, the Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators

Admin PC Pitstop


#7 samuel3

samuel3
  • Topic Starter

  • Members
  • 2,349 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:08:20 AM

Posted 24 August 2008 - 10:59 AM

Realtek Digital Output

#8 iDukeHelp

iDukeHelp

  • Members
  • 170 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:03:20 AM

Posted 24 August 2008 - 01:06 PM

Might have to download drivers:

http://www.download.com/Realtek-High-Defin...cdlPid=10872836

#9 samuel3

samuel3
  • Topic Starter

  • Members
  • 2,349 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:08:20 AM

Posted 24 August 2008 - 04:54 PM

Thanks - Fixed.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users