Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Comp Not Performing...


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 hillbilly heretik

hillbilly heretik

  • Members
  • 2 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:06:57 PM

Posted 06 August 2008 - 05:24 PM

Hi I am new here and sorry if this is in the wrong section.

I got a new comp, and its not doing as well as it should.
Here are the 3D mark Vantage results.

http://service.futuremark.com/result...&resultType=19

It is doing about 1/3 as well as it should (compared to similar systems, my score is 4832, similar systems are 12870).

Here is another thing I looked into. BiosAgentPlus.

http://biosagentplus.com/results.php?ref=32jzglz

I am not sure how to upgrade some of those drivers.
I think I need to upgrade my bios to (0601 I think) but I am not sure how and too paranoid to try.
I do not have any viruses or spyware. I have defragged, disk cleaned, registry checked,etc.

Not sure what the problem is..Only visible problem I have encountered is that my ASUS AI Suite AI Gear 3 settings are messed up. When I try to calibrate for Auto Mode my comp freezes and restarts. I have the latest version of AI Suite.

If you can,please don't tell me to uninstall something and delete all folders and then try again, cause I probably have.
Thanks for any help.

I attached system info..if it helps..

Edited by hillbilly heretik, 06 August 2008 - 06:29 PM.


BC AdBot (Login to Remove)

 


m

#2 aommaster

aommaster

    I !<3 malware


  • Malware Response Team
  • 5,289 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Dubai
  • Local time:03:57 AM

Posted 06 August 2008 - 08:38 PM

Just a few quick notes:
1.The URL you have for your vantage tests is incomplete
2.I can't see you system specs which were attached

It's really hard to tell why your system is not performing well. It is possible that you only failed on the HD and CD ROM read/write tests, which could bring your whole system's performance down. Reason?
HD: If you are downloading something from the internet, or anything that writes to and from the hard drive, you will slow it down and get a lower score on the HD test.
CD:The best way to test the speed of your CD drive is to get a test CD which basically contains one file that fills up the whole CD. A CD ROM drive reads 750MB of small text files slower than it reads a 750MB movie file, because of the way the CD is read in terms of tracks.

Edited by aommaster, 06 August 2008 - 08:39 PM.

My website: http://aommaster.com
unite_blue.png
Please do not send me PM's requesting for help. The forums are there for a reason : )
If I am helping you and do not respond to your thread for 48 hours, please send me a PM


#3 hillbilly heretik

hillbilly heretik
  • Topic Starter

  • Members
  • 2 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:06:57 PM

Posted 06 August 2008 - 11:10 PM

k..Ill try that thanks

is this link better ?

http://service.futuremark.com/home.action;...p;resultType=19

#4 aommaster

aommaster

    I !<3 malware


  • Malware Response Team
  • 5,289 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Dubai
  • Local time:03:57 AM

Posted 07 August 2008 - 05:36 AM

Yes, that's a lot better.. thanks :thumbsup:

Looking at it now, it really doesn't help at all. The results are way too vague to try and pinpoint where the problem is.

Best way to do this now is to take a look at your full computer specs (seeing your processor and GPU, you seem to have a solid build). Post them here please :flowers:

My website: http://aommaster.com
unite_blue.png
Please do not send me PM's requesting for help. The forums are there for a reason : )
If I am helping you and do not respond to your thread for 48 hours, please send me a PM





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users