Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Wrt150n - Often Unable To Find Network, Yet 'excellent' Signal


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Crabby

Crabby

  • Members
  • 18 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:02:06 PM

Posted 20 July 2008 - 04:56 PM

I recently purchased a Linksys WRT150N wireless router and set it up successfully in my house.

Within close range my laptops connect to the network fine.

However, just a couple of rooms away, neither of my laptops can find the network on the "connect to network" dialog without pressing refresh around 10-15 times.

Once connected, the signal is consistently 'excellent' and I never get disconnected.

Is this normal? Can it be fixed?

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 nigglesnush85

nigglesnush85

  • Members
  • 4,371 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Local time:07:06 PM

Posted 20 July 2008 - 05:41 PM

Hello Crabby,

This can be normal in most cases, as it takes a while for the signal to negotiate a path to to and from the router. I have had this problem once before and as I recall it was solved by tweaking my connection slightly and disabling some unneeded protocols.
Regards,

Alan.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users