Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

CWS.Tapic.exe


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 catweazle

catweazle

  • Members
  • 88 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:CYMRU/WALES
  • Local time:05:52 AM

Posted 14 April 2005 - 11:48 AM

Hello again and a big thanks for being here.Seems i've picked up the above spyware, Adaware picked it up and 'cleaned' it, Spybot picked it up but the program was aborted.I've ran CWShredder but it found nothing.A big thank you in advance for your help, below is my HJT log.




Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 17:39:55, on 14/04/2005
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgamsvr.exe
C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgupsvc.exe
C:\Program Files\Common Files\EPSON\EBAPI\SAgent2.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\ZoneLabs\vsmon.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\Program Files\Microsoft AntiSpyware\gcasDtServ.exe
C:\WINDOWS\mHotkey.exe
C:\WINDOWS\System32\NILaunch.exe
C:\Program Files\Thomson\SpeedTouch USB\Dragdiag.exe
C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe
C:\Program Files\Microsoft AntiSpyware\gcasServ.exe
C:\Program Files\SPAMfighter\SFAgent.exe
C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgemc.exe
C:\Program Files\HijackThis\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://g.msn.co.uk/0SEENGB/SAOS01
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.bleepingcomputer.com/
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://www.wanadoo.co.uk
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page =
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Window Title = Microsoft Internet Explorer provided by Wanadoo
F2 - REG:system.ini: UserInit=C:\WINDOWS\System32\Userinit.exe
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 5.0\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.ocx
O2 - BHO: (no name) - {243B17DE-77C7-46BF-B94B-0B5F309A0E64} - C:\Program Files\Microsoft Money\System\mnyside.dll
O2 - BHO: (no name) - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O2 - BHO: Name - {84ADF0CE-723B-42CC-8AA5-B72956353172} - blank (file missing)
O3 - Toolbar: Wanadoo - {8B68564D-53FD-4293-B80C-993A9F3988EE} - C:\PROGRA~1\Wanadoo\WSBar\WSBar.dll
O4 - HKLM\..\Run: [CHotkey] mHotkey.exe
O4 - HKLM\..\Run: [EPSON Stylus C44 Series] C:\WINDOWS\System32\spool\DRIVERS\W32X86\3\E_S10IC2.EXE /P23 "EPSON Stylus C44 Series" /O6 "USB001" /M "Stylus C44"
O4 - HKLM\..\Run: [Net-It Launcher] C:\WINDOWS\System32\NILaunch.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SpeedTouch USB Diagnostics] "C:\Program Files\Thomson\SpeedTouch USB\Dragdiag.exe" /icon
O4 - HKLM\..\Run: [Zone Labs Client] "C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [gcasServ] "C:\Program Files\Microsoft AntiSpyware\gcasServ.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [SPAMfighter Agent] "C:\Program Files\SPAMfighter\SFAgent.exe" update delay 60
O4 - HKLM\..\Run: [AVG7_EMC] C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgemc.exe
O4 - HKCU\..\Run: [Yahoo! Pager] C:\Program Files\Yahoo!\Messenger\ypager.exe -quiet
O4 - Global Startup: Adobe Gamma Loader.lnk = C:\Program Files\Common Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader.exe
O4 - Global Startup: BigFix.lnk = C:\Program Files\BigFix\BigFix.exe
O8 - Extra context menu item: Search with Wanadoo - res://C:\PROGRA~1\Wanadoo\WSBar\WSBar.dll/VSearch.htm
O9 - Extra button: (no name) - {CD67F990-D8E9-11d2-98FE-00C0F0318AFE} - (no file)
O9 - Extra button: Money Viewer - {E023F504-0C5A-4750-A1E7-A9046DEA8A21} - C:\Program Files\Microsoft Money\System\mnyside.dll
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O12 - Plugin for .pdf: C:\Program Files\Internet Explorer\PLUGINS\nppdf32.dll
O12 - Plugin for .spop: C:\Program Files\Internet Explorer\Plugins\NPDocBox.dll
O14 - IERESET.INF: START_PAGE_URL=http://www.wanadoo.co.uk
O16 - DPF: {A3009861-330C-4E10-822B-39D16EC8829D} (CRAVOnline Object) - http://www.ravantivirus.com/scan/ravonline.cab
O20 - Winlogon Notify: igfxcui - C:\WINDOWS\SYSTEM32\igfxsrvc.dll
O23 - Service: AVG7 Alert Manager Server (Avg7Alrt) - GRISOFT, s.r.o. - C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgamsvr.exe
O23 - Service: AVG7 Update Service (Avg7UpdSvc) - GRISOFT, s.r.o. - C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgupsvc.exe
O23 - Service: EPSON Printer Status Agent2 (EPSONStatusAgent2) - SEIKO EPSON CORPORATION - C:\Program Files\Common Files\EPSON\EBAPI\SAgent2.exe
O23 - Service: TrueVector Internet Monitor (vsmon) - Zone Labs LLC - C:\WINDOWS\system32\ZoneLabs\vsmon.exe

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 catweazle

catweazle
  • Topic Starter

  • Members
  • 88 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:CYMRU/WALES
  • Local time:05:52 AM

Posted 15 April 2005 - 09:54 PM

I'm bumping this one up myself, the last three runs of adaware & spybot have informed me i'm clean.OK I panicked, :thumbsup:

#3 OldTimer

OldTimer

    Malware Expert


  • Members
  • 11,092 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:North Carolina
  • Local time:06:52 AM

Posted 15 April 2005 - 10:06 PM

Hello catweazle and welcome to the BC forums. Actually, when you bump a post it doesn't go to the top of the list, it goes to the bottom. Responders only look for posts that have 0 responses to them. Thought you might like to know :thumbsup:

Anyway, I see a couple of items to fix in your log. Let's get to that.

Start HijackThis and click the Scan button to perform a scan. Look for the following items and click in the checkbox in front of each item to select it:R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page =
F2 - REG:system.ini: UserInit=C:\WINDOWS\System32\Userinit.exe
O2 - BHO: Name - {84ADF0CE-723B-42CC-8AA5-B72956353172} - blank (file missing)

Now close ALL open windows except HijackThis and click the Fix Checked button to finish the repair.

OK. Reboot your computer normally, start HijackThis and perform a new scan. Post your new log file back here along with details of any problems you encountered performing the above steps using the Add Reply button and I will review it when it comes in.

OT

Edited by OldTimer, 15 April 2005 - 10:07 PM.

I do not respond to PM's requesting help. That's what the forums are here for. Please use them so that others may benefit from your questions and the responses you receive.
OldTimer

Posted Image




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users