Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Windows Defender Fails Every Time I Start Up, Please Help


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 hilltown

hilltown

  • Members
  • 12 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:07:49 PM

Posted 12 April 2008 - 10:10 PM

Hi. First off, thanks in advance for any help you can provide.

Every time I start up my computer, I get the following message:

"Application failed to initialize: 0x800106ba. A problem caused Windows Defender Service to stop. To start the service, restart your computer or search Help and Support on how to start a service manually."

Then my internet connection is knocked out, then I get the following error message:

"ZeroCfgSvc MFC Application has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience."

Again, this happens EVERY time I start my computer. It's happened ever since I started using Roxio, which I subsequently tried to uninstall. I don't know if it's adversely affecting anything, but it's a nuisance, slows down my computer, and worries me that eventually it could lead to something worse.

Like I said, I'll be very grateful if anyone can walk me through the steps to remedy this.

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 boopme

boopme

    To Insanity and Beyond


  • Global Moderator
  • 73,072 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:NJ USA
  • Local time:07:49 PM

Posted 16 April 2008 - 09:14 PM

This looks like apotential fix for you ,but you need to check the particulars of your PC with the one here.
See Recommendation :
Roxio support
How do I get help? Who is helping me?For the time will come when men will not put up with sound doctrine. Instead, to suit their own desires, they will gather around them a great number of teachers to say what their itching ears want to hear....Become a BleepingComputer fan: Facebook

#3 Thelastleap

Thelastleap

  • Members
  • 49 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:07:49 PM

Posted 21 April 2008 - 08:36 PM

I had the same exact problem same message numbers everything so i had to uninstall the old one and install a fresh copy that solved it for me hope it does the same for you.
Posted Image

Bleeping
Computer ROCKS!!!

Helped me get rid of Rogue software Anti-virus and taught me about virtualization I am grateful. :)




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users