Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Cannot Connect To The Internet


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 K.O

K.O

  • Members
  • 38 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Australia
  • Local time:03:43 AM

Posted 07 April 2008 - 03:58 AM

I cannot connect to the internet on one of my computer. (I'm using another computer right now). No error messages pop up. My modem signals that it is fine. Nothing wrong with my ISP because my computer works. I'm a bit tech-savvy and when I check my network connection status, something weird happens. In the support tab- connection status frame (i think that's what it is called), its all blank.

So it is like this-
Address Type:
IP Address:
Subnet Mask:
Default Gateway:

When normally it is like this-
Address Type:Assigned by DHCP
IP Address: 192.168.1.3
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 192.168.1.1

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 Teenage.Zombiee

Teenage.Zombiee

  • Members
  • 831 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Female
  • Location:Western Sydney, Australia.
  • Local time:05:13 AM

Posted 07 April 2008 - 10:33 AM

Have you tried any modem diagnostics?

Teenage.Zombiee is back ! :halloween:


#3 K.O

K.O
  • Topic Starter

  • Members
  • 38 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Australia
  • Local time:03:43 AM

Posted 08 April 2008 - 01:39 AM

modem diagnostics? what's that?

#4 DaChew

DaChew

    Visiting Alien


  • BC Advisor
  • 10,317 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:millenium falcon and rockytop
  • Local time:02:13 PM

Posted 08 April 2008 - 01:52 AM

looks like a broadband ip thru a router/cable/dsl modem?

have you had any malware infections?

http://www.bleepingcomputer.com/forums/t/135840/error-404-cannot-resolve-hostname/
Chewy

No. Try not. Do... or do not. There is no try.

#5 K.O

K.O
  • Topic Starter

  • Members
  • 38 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Australia
  • Local time:03:43 AM

Posted 15 April 2008 - 06:41 AM

no malware infections.
What I think is it is a winsock corruption but no sure how to determine it(That's what my modem's technical support said). If it is, what should I do?

#6 DaChew

DaChew

    Visiting Alien


  • BC Advisor
  • 10,317 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:millenium falcon and rockytop
  • Local time:02:13 PM

Posted 15 April 2008 - 06:57 AM

on the broken computer what do you get when you

start>>run>>>cmd>>>>ipconfig /all

that link I posted had most all the fixes in there

Edited by DaChew, 15 April 2008 - 06:58 AM.

Chewy

No. Try not. Do... or do not. There is no try.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users