Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Sp1 Driver Issue


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Klink

Klink

  • Members
  • 38 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Midwest, USA
  • Local time:09:36 PM

Posted 24 March 2008 - 05:21 PM

I recently did an upgrade from XP Home SP2 to Vista Home Premium. There were no problems. All installed hardware was compatible. I have Vista set for automatic Windows updates. Vista SP1 did not come across as an automatic download, so I attempted to download manually. I get a message to the effect that because of a driver conflict, SP1 is not currently available for my computer. The driver in question is for Sigma Tel sound driver. The version that is on my computer is Sthda.sys version 5.10.4943.0. Must be Sthda.sys version 5.10.5762.0 or higher.

After checking on Microsoft tech site, I am led to believe that Vista SP1 will be available in April for those systems that were hardware compatible for original upgrades or clean installations of Vista, but not for this first release of SP1.

Can anyone confirm this? Thanks in advance.
Vista Home Premium, SP1
Dell Dimension E510
P4 Duo Core 2.2
2 Gb memory

Avast Anti-virus & Malware 4.8
Threatfire 4.0.0.10
Windows Firewall

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 DaChew

DaChew

    Visiting Alien


  • Members
  • 10,317 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:millenium falcon and rockytop
  • Local time:09:36 PM

Posted 24 March 2008 - 06:15 PM

http://search.dell.com/results.aspx?cat=su...ista%20sigmatel

here's a mess for you

I did find one for the Dimension 5150/E510


Sound Cards SIGMATEL STAC 92XX C-Major HD Audio, v.6.10.0.5343, A02
Sigmatel STAC92XX C-Major HD Audio Driver
R147075.EXE Hard-Drive 7 MB

Verify Operating System and Product Compatibility
1/30/2007

too bad it's not listed as a driver for your computer's main page
Chewy

No. Try not. Do... or do not. There is no try.

#3 Klink

Klink
  • Topic Starter

  • Members
  • 38 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Midwest, USA
  • Local time:09:36 PM

Posted 25 March 2008 - 12:32 PM

Thanks for reply Chewy--

I also did find that driver and downloaded it. However, when I attempted to install the driver, it failed, with a error message saying that was not the correct driver for my system. Apparently, the sound hardware in my system, which was bought with XP installed, and the hardware in a E510 from Dell with Vista factory installed are different. The driver for XP re-installed with no problems.

Appears I'll have to wait until Microsoft has a solution. I don't think I'm missing anything major with the current SP1. I do like to keep my system up to date.
Vista Home Premium, SP1
Dell Dimension E510
P4 Duo Core 2.2
2 Gb memory

Avast Anti-virus & Malware 4.8
Threatfire 4.0.0.10
Windows Firewall

#4 DaChew

DaChew

    Visiting Alien


  • Members
  • 10,317 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:millenium falcon and rockytop
  • Local time:09:36 PM

Posted 25 March 2008 - 12:38 PM

did you put your service tag number in the search box?

people are reporting overall a big improvement in vista w/sp1
Chewy

No. Try not. Do... or do not. There is no try.

#5 Klink

Klink
  • Topic Starter

  • Members
  • 38 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Midwest, USA
  • Local time:09:36 PM

Posted 26 March 2008 - 12:00 PM

Thanks again Chewy--

I did get that driver to update. But, guess what? It too is not compatible with the SP1 for Vista. Maybe I'll have to disable the onboard sound and install a PCI sound card that is compatible. I'll keep trying.
Vista Home Premium, SP1
Dell Dimension E510
P4 Duo Core 2.2
2 Gb memory

Avast Anti-virus & Malware 4.8
Threatfire 4.0.0.10
Windows Firewall

#6 DaChew

DaChew

    Visiting Alien


  • Members
  • 10,317 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:millenium falcon and rockytop
  • Local time:09:36 PM

Posted 26 March 2008 - 12:14 PM

give dell and MS a couple of more years and they will get the bugs out
Chewy

No. Try not. Do... or do not. There is no try.

#7 Klink

Klink
  • Topic Starter

  • Members
  • 38 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Midwest, USA
  • Local time:09:36 PM

Posted 26 March 2008 - 04:42 PM

Chewy--

Problem solved. Even though Windows Update would not download SP1 because of the driver conflict, I was able to download the larger update file and install it successfully. Everything seems to work and appear OK, even the sound with the conflicting driver.
Thanks for the help.
Vista Home Premium, SP1
Dell Dimension E510
P4 Duo Core 2.2
2 Gb memory

Avast Anti-virus & Malware 4.8
Threatfire 4.0.0.10
Windows Firewall

#8 DaChew

DaChew

    Visiting Alien


  • Members
  • 10,317 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:millenium falcon and rockytop
  • Local time:09:36 PM

Posted 26 March 2008 - 05:36 PM

way to go, sounds good but keep an eye for dell to release a new version just in case?

:huh:
Chewy

No. Try not. Do... or do not. There is no try.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users