Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Windows Xp Home Will Not Apply Updates


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 waxace

waxace

  • Members
  • 46 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Long Island, New York
  • Local time:01:55 AM

Posted 11 March 2008 - 07:29 PM

My Dad has a Dell with XP Home and he had to Repair the OS because of issues of files he may have deleted by accident.
The fix went well with help from Dell, and everything worked except I noticed he kept getting a yellow shield stating that there were updates downloaded and ready to install.
O.K., I went to the icon and chose all updates (91) to be installed.
It started the process (Updates were already downloaded) and then all of a sudden it stopped and said that all updates failed. In my haste I forgot to write the code error but it was something like Xoooe5 or something like that.
I did try to do a single update install also with the same result.
Should something stop the updates?
The system has SP2, and it is a legal version. (I did verify it)
Any ideas??


Just The Tip of the Iceberg.......WAXACE

Intel Core 2 CPU 6700@2.66 GHz 2.67GHz
NVIDIA GeForce GTS 450 Memory 4094 G
Windows 7 Ultimate 64 bit

500G 7200RPM Internal  1T 7200RPM External


BC AdBot (Login to Remove)

 


m

#2 ucanfixit

ucanfixit

  • Members
  • 144 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:55 AM

Posted 11 March 2008 - 07:38 PM

Go to Start > Run (type) "regsvr32 wups2.dll" (without the quotes)

Retest and let us know

Edited by ucanfixit, 11 March 2008 - 07:41 PM.


#3 M...

M...

  • Members
  • 386 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:09:55 PM

Posted 11 March 2008 - 07:41 PM

Hello waxace,

If a Repair Install was performed, this might be the problem:

http://www.bleepingcomputer.com/forums/ind...st&p=656249

#4 CmmTch

CmmTch

  • Members
  • 106 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:St. Louis, Missouri USA
  • Local time:12:55 AM

Posted 11 March 2008 - 09:57 PM

I had the same problem after I did an upgrade from Win2K Pro to XP Pro.

http://support.microsoft.com/kb/943144

I used method 2, follow the directions exactly for your machine, it worked great for me. Good luck :thumbsup:

Edited by CmmTch, 11 March 2008 - 10:00 PM.

Steve

#5 waxace

waxace
  • Topic Starter

  • Members
  • 46 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Long Island, New York
  • Local time:01:55 AM

Posted 12 March 2008 - 03:36 AM

Thanks for your quick reply.
I did get a answer from a MS Newsgroup from a MS Tech.
Seems there was an issue with repairing XP WITH the disc.
The computer is at my Dad's and I will fix it this week.
The answer is clear as day in the KB.
Thanks for all your answers.
I will get back to you with the results....
http://support.microsoft.com/kb/943144


Just The Tip of the Iceberg.......WAXACE

Intel Core 2 CPU 6700@2.66 GHz 2.67GHz
NVIDIA GeForce GTS 450 Memory 4094 G
Windows 7 Ultimate 64 bit

500G 7200RPM Internal  1T 7200RPM External


#6 waxace

waxace
  • Topic Starter

  • Members
  • 46 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Long Island, New York
  • Local time:01:55 AM

Posted 16 March 2008 - 08:13 PM

Thanks to all of you who responded with solutions....

The solution from another forum was to re-register some .dll files
After rebooting I was able to install all the updates without a hitch.
There were over 80 updates, then a series of 10, 5 ,3 ,3 after the updates were installed. (Mostly follow-up patches for Net Framework 1, 2 & 3 and other updates).

Those files were:

regsvr32 wuapi.dll
regsvr32 wuaueng.dll
regsvr32 atl.dll
regsvr32 wucltui.dll
regsvr32 wups.dll
regsvr32 wuaueng1.dll
regsvr32 wucltui.dll
regsvr32 wuweb.dll
regsvr32 wups2.dll
regsvr32 msxml.dll
regsvr32 msxml3.dll
regsvr32 msxml2.dll
regsvr32 qmgr.dll
regsvr32 qmgrprxy.dll

Special Thanks to simpswr from Tech Support Forums


Just The Tip of the Iceberg.......WAXACE

Intel Core 2 CPU 6700@2.66 GHz 2.67GHz
NVIDIA GeForce GTS 450 Memory 4094 G
Windows 7 Ultimate 64 bit

500G 7200RPM Internal  1T 7200RPM External





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users