Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Computer Cannot Recognize Vista(u)-32 Os


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Blight1985

Blight1985

  • Members
  • 4 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:02:27 PM

Posted 15 February 2008 - 11:56 PM

Hello all, this is my first post here and I have an odd problem:

About 4 days ago I installed the updates for Windows Vista Ultimate (32 bit) and shut down my machine no problems. Later when I went back to my machine I powered it, went through POST and got the message "Computer cannot locate OS-- Put in disk (etc)" I cold booted, restarted the system and it worked fine. Now after about 12 boots of working normally, friday morning (2/15) I started my machine and got the same error. I have been told that I will have to re-install Windows...but I really want to avoid this.

Specs:
OS: Microsoft Windows Vista Ultimae 32 bit
Motherboard: EVGA nForce 680i SLI, socket 775, pci-e, ddr2
Vid: 768MB EVGA GeForce 8800GTX
Processor: AMD
HD: 750 GB Hitachi 7200rpm 16MB Cache SATA 300 w/ncq

Also: Should I wait for SP1 to come out...could that fix the problem?

Thank You

BC AdBot (Login to Remove)

 


m

#2 DJBPace07

DJBPace07

  • BC Advisor
  • 4,869 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:02:27 PM

Posted 16 February 2008 - 12:01 AM

Did you install any Windows Updates or other software just before this started happening? Microsoft just had a patch Tuesday and some updates can cause problems.

3939.png

 


#3 Blight1985

Blight1985
  • Topic Starter

  • Members
  • 4 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:02:27 PM

Posted 16 February 2008 - 12:03 AM

Yes, I installed the Windows updates that came out this past tuesday. Everything ran normal until the updates.

#4 usasma

usasma

    Still visually handicapped (avatar is memory developed by my Dad


  • BSOD Kernel Dump Expert
  • 25,076 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Southeastern CT, USA
  • Local time:02:27 PM

Posted 16 February 2008 - 06:58 AM

If you can get back in, try uninstalling the updates - there's been several reported problems with them across the web.

If you can't get back in, put your Vista Ultimate DVD in the DVD drive and boot from it to launch Startup Repair. http://www.bleepingcomputer.com/tutorials/repair-windows-with-windows-startup-repair/
My browser caused a flood of traffic, sio my IP address was banned. Hope to fix it soon. Will get back to posting as soon as Im able.

- John  (my website: http://www.carrona.org/ )**If you need a more detailed explanation, please ask for it. I have the Knack. **  If I haven't replied in 48 hours, please send me a message. My eye problems have recently increased and I'm having difficult reading posts. (23 Nov 2017)FYI - I am completely blind in the right eye and ~30% blind in the left eye.<p>If the eye problems get worse suddenly, I may not be able to respond.If that's the case and help is needed, please PM a staff member for assistance.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users