Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Device Manager: Unknown.... hardware listing


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Fuelm@n

Fuelm@n

  • Members
  • 30 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:Austin, Texas USA
  • Local time:03:59 PM

Posted 10 March 2005 - 12:22 PM

This if first a hardware issue than a wireless networking one or maybe they're both. :confused:

I have 2 computers networked, was using an ethernet cable but finally decided to go wireless (got tired of tripping over the cable :D ).

Couple days ago I installed a Lnksys USB Wireless Adapter, all went well, got it configured and everything worked as should. The next day when I start the PC the Wireless Adapter wouldn't pick up the router unless I first disconnect the USB cable from the Adapter and plugged it back in, then it worked again.

I tried to correct this from it happening again, but couldn't and now I'm at the place where I can't even go back to using the ethernet cable 'cause Device Manager doesn't recognize the hardware. It lists the Ethernet adapter as Unknown in Device Manager, it was also listing the Lnksys USB Wireless Adapter as unknown even though I had the correct drivers installed. It didn't help un-installing and reinstalling the drivers or installing the latest drivers that I downloaded. I ended up returning the Lnksys USB Adapter and bought a Wireless PCI Adapter card, but Device Manager lists it as Unknown also even though it gives the correct name of the card I'm using...

Since the computer is not recognizing the hardware, Windows Wireless LAN Utility won't come up to configure the connection. How can I get the hardware to be recognized under Device Manager as it should be? How do I correct this hardware issue under Windows XP Pro SP2?

I thank you for any help or suggestions given. :thumbsup:

BC AdBot (Login to Remove)

 


m

#2 Fuelm@n

Fuelm@n
  • Topic Starter

  • Members
  • 30 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:Austin, Texas USA
  • Local time:03:59 PM

Posted 10 March 2005 - 02:35 PM

I went ahead and tried System Restore, so far all is well now... :thumbsup:
BleepingComputer Posted Image




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users