Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Video Drivers No Longer Working


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 bridout

bridout

  • Members
  • 2 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:06:30 AM

Posted 28 January 2008 - 07:13 AM

I have been running a BFG 8800GTX card on a Windows Vista Home Premium machine for about 4 months.

A couple of days ago the video card stopped sending output to the monitor (monitor says No Signal) during boot up. I get through the Bios fine and even the Microsoft Corporation bit but it fails after that at what I would guess is the point it loads the NVidia drivers.

The computer continues to boot but at this point I have no video. Pressing the power switch once takes the computer through a normal shutdown.

I can load in Safe Mode and when I disable the NVidia drivers I can even load in regular mode and can run the monitor up to the maximum resolution allowed by the vanilla drivers.

However, everytime I enable the NVidia drivers it fails. I have downloaded the latest drivers from NVidia but still no help. I even tried swapping the video card with an identical card from a friend and still no luck.

Any help would be greatly appreciated.

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 usasma

usasma

    Still visually handicapped (avatar is memory developed by my Dad


  • BSOD Kernel Dump Expert
  • 25,091 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Southeastern CT, USA
  • Local time:07:30 AM

Posted 28 January 2008 - 09:29 AM

Have you tried to uninstall the nVidia drivers in Control Panel...Programs...Uninstall a program? Have you uninstalled the video card from Device Manager (type "devmgmt.msc" after clicking the Start button)?

Reboot and then try to reinstall the newly downloaded drivers (Opt out of any "Found New Hardware" dialogs).
My browser caused a flood of traffic, sio my IP address was banned. Hope to fix it soon. Will get back to posting as soon as Im able.

- John  (my website: http://www.carrona.org/ )**If you need a more detailed explanation, please ask for it. I have the Knack. **  If I haven't replied in 48 hours, please send me a message. My eye problems have recently increased and I'm having difficult reading posts. (23 Nov 2017)FYI - I am completely blind in the right eye and ~30% blind in the left eye.<p>If the eye problems get worse suddenly, I may not be able to respond.If that's the case and help is needed, please PM a staff member for assistance.

#3 bridout

bridout
  • Topic Starter

  • Members
  • 2 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:06:30 AM

Posted 28 January 2008 - 06:36 PM

Tried that but no luck. Tried a full Vista reinstall and that doesn't work either.

Someone suggested plugging and unplugging the monitor from the video card and that worked or at least for the first few times.

I also notice that I am only allowed to select 1024x768 now and not 1680x12...

I am wondering if it is a monitor problem.

#4 usasma

usasma

    Still visually handicapped (avatar is memory developed by my Dad


  • BSOD Kernel Dump Expert
  • 25,091 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Southeastern CT, USA
  • Local time:07:30 AM

Posted 28 January 2008 - 06:42 PM

Try another monitor.
Check the cable between the monitor and the PC.
Try another video card.

Since you did a full reinstall, everything should be working with the software. So that leaves hardware as the likely culprit.
My browser caused a flood of traffic, sio my IP address was banned. Hope to fix it soon. Will get back to posting as soon as Im able.

- John  (my website: http://www.carrona.org/ )**If you need a more detailed explanation, please ask for it. I have the Knack. **  If I haven't replied in 48 hours, please send me a message. My eye problems have recently increased and I'm having difficult reading posts. (23 Nov 2017)FYI - I am completely blind in the right eye and ~30% blind in the left eye.<p>If the eye problems get worse suddenly, I may not be able to respond.If that's the case and help is needed, please PM a staff member for assistance.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users