Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Explorer.exe Error 0xc0000005


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 adcj84

adcj84

  • Members
  • 1 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:07:43 PM

Posted 26 December 2007 - 11:13 PM

i've just installed mcafee internet security on one of my laptops operating vista os, and since the installation was completed the laptop has been going crazy. upon start up after windows load, in less than 2 minutes the desktop will disappear and an error message pops up: Explorer.exe Application Error - "The application failed to initialize properly (0xc0000005). Click OK to terminate the application." A message appears stating "You are about to be logged off. Windows has encountered a critical problem and will restart automatically in one minute." Then it shuts down and restart. This continuously happens repeatedly and i can't do anything. I tried to uninstall the mcafee, do a system restore...but the errors/messages pop up before i can actually do something. how can i stop this? please HELP!!!!

BC AdBot (Login to Remove)

 


m

#2 usasma

usasma

    Still visually handicapped (avatar is memory developed by my Dad


  • BSOD Kernel Dump Expert
  • 25,075 posts
  • ONLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Southeastern CT, USA
  • Local time:06:43 PM

Posted 27 December 2007 - 06:28 AM

Was there a particular reason for installing McAfee (did you suspect that you were already infected)? If malware is already present on your system it will fight the installation of anything that threatens it - which could be the cause of the problem here.

Try uninstalling McAfee - and then try a few, free online scans to see if your system is infected:
http://onecare.live.com/site/en-us/sandbox...s%2Fdefault.htm (requires IE)
http://housecall.trendmicro.com
My browser caused a flood of traffic, sio my IP address was banned. Hope to fix it soon. Will get back to posting as soon as Im able.

- John  (my website: http://www.carrona.org/ )**If you need a more detailed explanation, please ask for it. I have the Knack. **  If I haven't replied in 48 hours, please send me a message. My eye problems have recently increased and I'm having difficult reading posts. (23 Nov 2017)FYI - I am completely blind in the right eye and ~30% blind in the left eye.<p>If the eye problems get worse suddenly, I may not be able to respond.If that's the case and help is needed, please PM a staff member for assistance.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users