Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Desktop Icons In Xp


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 MichaelJD

MichaelJD

  • Members
  • 15 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:05:54 AM

Posted 06 November 2007 - 05:33 PM

I have just re-installed Windows XP and all software. However everytime I switch the computer on the desktop icons load where I left them at close but during the boot process and while the programs are loading all the desktop icons move to the left of the screen.

I have googled this problem and tried all the obvious settings ie auto arrange off, align to grid off. I have also tried to add the NoSaveSetting to the registry under HKEY CURRENT uSER\software\microsoft\windows\currentversion\policies\explorer, but this didn't work either.

I think that one of the programs which is loading is responsible but I am not sure how to identify the culprit and stop it.

Any help would be very appreciated.

Regards

Mike

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 4ward_tristan

4ward_tristan

  • Members
  • 211 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:beachmere qld aus
  • Local time:03:54 PM

Posted 06 November 2007 - 05:38 PM

yeah i have been getting this a fair bit at work lately, resolution changes back to 800x600 and icons go back to the left...annoying as hell isnt it!

try setting all of your stuff up, log-off, log back on, restart...


goodluck
=)

#3 MichaelJD

MichaelJD
  • Topic Starter

  • Members
  • 15 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:05:54 AM

Posted 07 November 2007 - 12:44 AM

Thanks for the suggestion. I logged off then logged back on, the first screenshot showed the icons where I moved them then they instantly all moved back to the left.

I thought this would be quite a simple problem to fix...but obviously not! Any more suggestions anyone??

#4 mme

mme

  • Members
  • 400 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:54 AM

Posted 07 November 2007 - 01:04 AM

if you think this a program at start up and not sure which one then this one ill suggest could be a bit tedious but it may find it

go to run from start/run/msconfig/ok

under start up tab disable all except your antivirus

put check in one and restart your computer
do this to each one in msconfig
put check and restart

#5 MichaelJD

MichaelJD
  • Topic Starter

  • Members
  • 15 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:05:54 AM

Posted 10 November 2007 - 07:50 AM

Thanks for the suggestion - found the culprit - a program called CICache.xex which was installed with a multicar reader drivers. I disabled it in the startup menu and the icons stay put now!




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users