Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Can't Open Spywareguard


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 cute0206

cute0206

  • Members
  • 107 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:22 AM

Posted 31 October 2007 - 03:13 AM

i just wanna make sure it's running. but it just doesn't open when i double click on its icon. how do i know if it's running?



Moved from the All other Applications Forum. ~acklan~

Edited by acklan, 31 October 2007 - 10:02 AM.


BC AdBot (Login to Remove)

 


m

#2 garmanma

garmanma

    Computer Masochist


  • Staff Emeritus
  • 27,809 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:Cleveland, Ohio
  • Local time:11:22 AM

Posted 31 October 2007 - 08:11 AM

What happens if you go to Start>all programs and open it from there?
Mark
Mark
Posted Image
why won't my laptop work?

Having grandkids is God's way of giving you a 2nd chance because you were too busy working your butt off the 1st time around
Do not send me PMs with problems that should be posted in the forums. Keep it in the forums, so everyone benefits
Become a BleepingComputer fan: Facebook and Twitter

#3 tg1911

tg1911

    Lord Spam Magnet


  • Members
  • 19,274 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:SW Louisiana
  • Local time:09:22 AM

Posted 31 October 2007 - 10:33 AM

Which icon are you double-clicking?
Desktop, or Task Bar.
Double-clicking, or right-clicking, the Task Bar icon, should open it.
MOBO: GIGABYTE GA-MA790X-UD4P, CPU: Phenom II X4 955 Deneb BE, HS/F: CoolerMaster V8, RAM: 2 x 1G Kingston HyperX DDR2 800, VGA: ECS GeForce Black GTX 560, PSU: Antec TruePower Modular 750W, Soundcard: Asus Xonar D1, Case: CoolerMaster COSMOS 1000, Storage: Internal - 2 x Seagate 250GB SATA, 2 x WD 1TB SATA; External - Seagate 500GB USB, WD 640GB eSATA, 3 x WD 1TB eSATA

Become a BleepingComputer fan: Facebook

#4 cute0206

cute0206
  • Topic Starter

  • Members
  • 107 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:22 AM

Posted 31 October 2007 - 12:31 PM

i tried from both the start menu and desktop, neither works.

#5 garmanma

garmanma

    Computer Masochist


  • Staff Emeritus
  • 27,809 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:Cleveland, Ohio
  • Local time:11:22 AM

Posted 31 October 2007 - 01:06 PM

That's no good. try removing it then reinstall it Also try a different download site
http://majorgeeks.com
Mark
Mark
Posted Image
why won't my laptop work?

Having grandkids is God's way of giving you a 2nd chance because you were too busy working your butt off the 1st time around
Do not send me PMs with problems that should be posted in the forums. Keep it in the forums, so everyone benefits
Become a BleepingComputer fan: Facebook and Twitter

#6 quietman7

quietman7

    Bleepin' Janitor


  • Global Moderator
  • 50,592 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Virginia, USA
  • Local time:10:22 AM

Posted 31 October 2007 - 02:29 PM

Use your mouse to right click an open area in the task bar. In the context list that popups up, select Task Manager. In the Process Tab, are these two processes showing?

sgmain.exe
sgbhp.exe


They are both related to Spywareguard and should be running.
.
.
Windows Insider MVP 2017-2018
Microsoft MVP Reconnect 2016
Microsoft MVP Consumer Security 2007-2015 kO7xOZh.gif
Member of UNITE, Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators

If I have been helpful & you'd like to consider a donation, click 38WxTfO.gif

#7 cute0206

cute0206
  • Topic Starter

  • Members
  • 107 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:22 AM

Posted 01 November 2007 - 06:14 PM

in task manager, i can only see sgbhp.exe

#8 quietman7

quietman7

    Bleepin' Janitor


  • Global Moderator
  • 50,592 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Virginia, USA
  • Local time:10:22 AM

Posted 01 November 2007 - 08:54 PM

That's your problem. sgmain.exe needs to be running at startup. Did you disable it by accident? If not, uninstall, then reinstall the program.
.
.
Windows Insider MVP 2017-2018
Microsoft MVP Reconnect 2016
Microsoft MVP Consumer Security 2007-2015 kO7xOZh.gif
Member of UNITE, Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators

If I have been helpful & you'd like to consider a donation, click 38WxTfO.gif

#9 Maabsta

Maabsta

  • Members
  • 38 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:22 AM

Posted 03 November 2007 - 05:03 PM

As Quietman suggested your problem probably stems from deleting the entry from your startup folder. I accidentally did this myself by just deleting it from the Startup folder in the Start Menu (Start < My Programs < Startup). On my computer (as far as I know) you need to see the Spyware.exe in the Startup folder for the program to actually start/work. Hope this helps.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users