Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Vista Start Up Probs


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 figgis41

figgis41

  • Members
  • 801 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Hull England
  • Local time:03:34 AM

Posted 14 September 2007 - 10:46 AM

Hi all , i have started getting this prob every time i start up my pc, i use to have to press ctrl,alt,del on start up which tells me im loading the correct log on page, now its not there anymore so i put my password in and it boots up ok untell every thing is loaded up . Then i get a window that says ( windows log on user interface has stopped working ),,, dose anyone know what this is & will it affect my pc & how do i fix it,,, thanks all,,, here are my desktop's specs

Mainboard : Packard Bell BV Cuba MS-7301
Chipset : VIA P4M890
Processor : Intel Core 2 Duo E6320 @ 1866 MHz
Physical Memory : 2048 MB (2 x 1024 DDR2-SDRAM )
Video Card : Nvidia Corp NVIDIA GeForce 8500 GT
Hard Disk : ST3320820AS (320 GB)
DVD-Rom Drive : ATAPI DVD W DH16W1P ATA Device
Monitor Type : AOC International N19W - 19 inches
Network Card : VT82C570 MV IDE Controller VT6102 Rhine II Fast Ethernet Adapter
Operating System : Windows Vista ™ Home Premium Home Edition 6.00.6000
DirectX : Version 10.00
Windows Performance Index : 4.1
Norton Internet Security 2007
Spyware Doctor
Figgis,,,, LUFC

BC AdBot (Login to Remove)

 


m

#2 usasma

usasma

    Still visually handicapped (avatar is memory developed by my Dad


  • BSOD Kernel Dump Expert
  • 25,072 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Southeastern CT, USA
  • Local time:09:34 PM

Posted 15 September 2007 - 06:14 AM

I'd first suggest trying these free, online scans to see if your security has been breached by malware:

http://onecare.live.com/site/en-us/sandbox...s%2Fdefault.htm
http://housecall.trendmicro.com

Edited by usasma, 15 September 2007 - 06:33 AM.

My browser caused a flood of traffic, sio my IP address was banned. Hope to fix it soon. Will get back to posting as soon as Im able.

- John  (my website: http://www.carrona.org/ )**If you need a more detailed explanation, please ask for it. I have the Knack. **  If I haven't replied in 48 hours, please send me a message. My eye problems have recently increased and I'm having difficult reading posts. (23 Nov 2017)FYI - I am completely blind in the right eye and ~30% blind in the left eye.<p>If the eye problems get worse suddenly, I may not be able to respond.If that's the case and help is needed, please PM a staff member for assistance.

#3 figgis41

figgis41
  • Topic Starter

  • Members
  • 801 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Hull England
  • Local time:03:34 AM

Posted 15 September 2007 - 10:53 AM

Thanks for the reply usasma, but these scann's are not vista compat. I have scanned my pc in safe mode with Spyware Doc, Superantispyware & Norton Int Sec and found nothing, there are also no visable sign's of malware, like an unotheriseed program trying to get in or out & no prog's on taskmanager useing a lot of power & i opened my web browser and nothing got hijacked, i've had a couple of nasty trojans befor from p2p sites and my pc is not acting like its got anything nasty at work,,,, i'll keep checking though,, once again thanks,,,,,Ian
-----------------------------------------
Figgis,,,, LUFC

#4 usasma

usasma

    Still visually handicapped (avatar is memory developed by my Dad


  • BSOD Kernel Dump Expert
  • 25,072 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Southeastern CT, USA
  • Local time:09:34 PM

Posted 15 September 2007 - 12:37 PM

The first one is Vista compatible but must use IE in order to work. The second one also works in IE (I didn't bother to install Java into my Firefox).

I recommended the scans because malware can corrupt the protection that is installed on your system and make it give false results.

Another issue could be the removal of malware - it can cause as many problems as the viruses themselves. This is because the viruses damage critical Windows files that the anti-virus programs can't repair. The fix for this is a Windows repair - here's a link for that: http://www.bleepingcomputer.com/tutorials/repair-windows-with-windows-startup-repair/
My browser caused a flood of traffic, sio my IP address was banned. Hope to fix it soon. Will get back to posting as soon as Im able.

- John  (my website: http://www.carrona.org/ )**If you need a more detailed explanation, please ask for it. I have the Knack. **  If I haven't replied in 48 hours, please send me a message. My eye problems have recently increased and I'm having difficult reading posts. (23 Nov 2017)FYI - I am completely blind in the right eye and ~30% blind in the left eye.<p>If the eye problems get worse suddenly, I may not be able to respond.If that's the case and help is needed, please PM a staff member for assistance.

#5 figgis41

figgis41
  • Topic Starter

  • Members
  • 801 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Hull England
  • Local time:03:34 AM

Posted 15 September 2007 - 05:06 PM

Thanks for the reply again usasma, i was using firefox, i'll try ie insted, i did an error check on the hard drive then restarted it a couple of times an it was ok but i'll still run the checks on your links. As 4 my other post i think it's probley related to this one, i've put the three finger salute back on aswell on start up and all seems to be ok,,,, thanks ,,,,Ian
Figgis,,,, LUFC

#6 figgis41

figgis41
  • Topic Starter

  • Members
  • 801 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Hull England
  • Local time:03:34 AM

Posted 17 September 2007 - 09:58 AM

Hi usasma, i ran the win one care prog that you recomended, it found no bugs but there were a few issues with the system, so it created a restor point and fixed them for me.
Everything has been fine since, apart for the sleep mode thing which i think is a seporate issue with vista as i googled it & it seems to be a common problem with this addition, they say wait for a fix by microsoft,,,,, but thanks for your help once again,,,,,,Ian

Edited by figgis41, 17 September 2007 - 09:59 AM.

Figgis,,,, LUFC

#7 usasma

usasma

    Still visually handicapped (avatar is memory developed by my Dad


  • BSOD Kernel Dump Expert
  • 25,072 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Southeastern CT, USA
  • Local time:09:34 PM

Posted 18 September 2007 - 06:11 PM

I'd recommend that you update your nVidia video drivers with this latest driver: http://www.nvidia.com/object/winvista_x86_163.69.html
My browser caused a flood of traffic, sio my IP address was banned. Hope to fix it soon. Will get back to posting as soon as Im able.

- John  (my website: http://www.carrona.org/ )**If you need a more detailed explanation, please ask for it. I have the Knack. **  If I haven't replied in 48 hours, please send me a message. My eye problems have recently increased and I'm having difficult reading posts. (23 Nov 2017)FYI - I am completely blind in the right eye and ~30% blind in the left eye.<p>If the eye problems get worse suddenly, I may not be able to respond.If that's the case and help is needed, please PM a staff member for assistance.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users