Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Cpu At 100% Because Of "emproxy.exe" What Is This Do I Need It?


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 malinboy

malinboy

  • Members
  • 64 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:03:26 PM

Posted 31 August 2007 - 10:23 AM

My PC is being a pain and it appeares to be because my CPU is at 100% over 90% is being used by "emproxy.exe" What is this and do I need it, should it be there and what does it do. Havnt got a clue about this can anyone help?

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 garmanma

garmanma

    Computer Masochist


  • Members
  • 27,809 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Cleveland, Ohio
  • Local time:03:26 PM

Posted 31 August 2007 - 10:47 AM

It's the email scanner for Mcaffee anti-virus
Explanation
Why it's scanning if you're not sending/receiving email I don't know. Check you settings
Mark

Edited by garmanma, 31 August 2007 - 10:50 AM.

Mark
Posted Image
why won't my laptop work?

Having grandkids is God's way of giving you a 2nd chance because you were too busy working your butt off the 1st time around
Do not send me PMs with problems that should be posted in the forums. Keep it in the forums, so everyone benefits
Become a BleepingComputer fan: Facebook and Twitter

#3 usasma

usasma

    Still visually handicapped (avatar is memory developed by my Dad


  • BSOD Kernel Dump Expert
  • 25,091 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Southeastern CT, USA
  • Local time:03:26 PM

Posted 01 September 2007 - 06:43 AM

If it is McAfee, try uninstalling it. I'd suggest installing one of the free antivirus programs available on the web instead ( I use AVG Free: http://free.grisoft.com/doc/5390/us/frt/0 ). If you insist upon using the McAfee, then reinstall a freshly downloaded copy rather than the copy from your system or a CD/DVD to prevent this issue from recurring.
My browser caused a flood of traffic, sio my IP address was banned. Hope to fix it soon. Will get back to posting as soon as Im able.

- John  (my website: http://www.carrona.org/ )**If you need a more detailed explanation, please ask for it. I have the Knack. **  If I haven't replied in 48 hours, please send me a message. My eye problems have recently increased and I'm having difficult reading posts. (23 Nov 2017)FYI - I am completely blind in the right eye and ~30% blind in the left eye.<p>If the eye problems get worse suddenly, I may not be able to respond.If that's the case and help is needed, please PM a staff member for assistance.

#4 acklan

acklan

    Bleepin' cat's meow


  • Members
  • 8,529 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Not Telling
  • Location:Baton Rouge, La.
  • Local time:01:26 PM

Posted 01 September 2007 - 08:02 AM

MacAfee has a help article addressing this issue and it appear that it will be solved when 2008 releases later this years.

The McAfee process EMPROXY.EXE spikes CPU usage to 100% when NetZero, or a P2P program, is installed.

Edit: I have to agree with John. I would uninstall and go with AVG Free Edition.

Edited by acklan, 01 September 2007 - 08:06 AM.
Agreeing with usasma

"2007 & 2008 Windows Shell/User Award"




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users