Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Internet Connection Problem On Vista


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 totalguy

totalguy

  • Members
  • 1 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:05 PM

Posted 27 August 2007 - 12:25 PM

My computer has an intermitten fault with the connection for the browsers. i use mainly opera but when the problem comes even IE does not work :huh: What it is mainly is my browser internet connection dies, i cannot display new pages on IE or opera and the only thing that will fix it is rebooting the pc, this is rather annoying especially when you have lots of things open. anyway this seems to happen a few times a day with no explaination. my isp seems to think its a problem with vista as my connection has been on solid for 19 days.

another problem that is maybe related is if i click a link on a webpage sometimes i get page not displayed but if i go back and try again sometimes it does work the second time, ive asked a lot of people on vista an xp and various isp's and they seem to have this occasionally too. anyway, i have reinstalled vista fresh and it still does it, i still have the same issues, its definately not adware or spyware or anything liek that and its ot a hardware fault because i get no problems when i run my computer on xp 64 bit.

can someone help me with this annoying issue please? i have tried to look for log files and i cant seem ti find anything.

TIA

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 usasma

usasma

    Still visually handicapped (avatar is memory developed by my Dad


  • BSOD Kernel Dump Expert
  • 25,090 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Southeastern CT, USA
  • Local time:07:05 AM

Posted 27 August 2007 - 06:03 PM

Depends on your connection to the internet, and if it's Vista compatible (router, modem, ISP hardware/software). Try disabling IPv6 on your system ( Go to Start and type in "ncpa.cpl" (without the quotes) and press Enter). Right click on each connection and select Properties. Uncheck the box that says Internet Protocol 6 (IPv6) and click OK to accept the change.

Next, disable the DHCP Broadcast Flag by following these directions: http://support.microsoft.com/kb/928233

This will fix quite a few issues with Vista's connectivity on older networks - but is no guarantee that this is your problem. Also, the only program that relies on IPv6 (to my knowledge) is the Vista program Meeting Space - if you don't use it, you don't have need of IPv6.
My browser caused a flood of traffic, sio my IP address was banned. Hope to fix it soon. Will get back to posting as soon as Im able.

- John  (my website: http://www.carrona.org/ )**If you need a more detailed explanation, please ask for it. I have the Knack. **  If I haven't replied in 48 hours, please send me a message. My eye problems have recently increased and I'm having difficult reading posts. (23 Nov 2017)FYI - I am completely blind in the right eye and ~30% blind in the left eye.<p>If the eye problems get worse suddenly, I may not be able to respond.If that's the case and help is needed, please PM a staff member for assistance.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users