Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

No Sound Please Help!


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 daffsbro

daffsbro

  • Members
  • 123 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:California
  • Local time:10:36 AM

Posted 14 August 2007 - 10:53 PM

Hey I have a Dell Dimension 8400 Sounds not working. No Speaker Icon in the bottom Right.
I went to Control Panel > Sound > Sounds and Audio It says No Audio Device and It wont let me change any thing...

No Idea... Please help!


Heres a screen shot...

Posted Image

https://ssl-proxy-updated.herokuapp.com/aabd03b16bbe9317596538ce6d4cf1cb16b788b7/687474703a2f2f696d673435322e696d616765736861636b2e75732f696d673435322f353934312f67686868676668676668766c392e706e67/

BC AdBot (Login to Remove)

 


m

#2 daffsbro

daffsbro
  • Topic Starter

  • Members
  • 123 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:California
  • Local time:10:36 AM

Posted 14 August 2007 - 11:01 PM

First person to help me wins to bad we cant give prizes over the forum

#3 oldf@rt

oldf@rt

  • Members
  • 2,609 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Avondale, Arizona USA
  • Local time:07:36 AM

Posted 14 August 2007 - 11:03 PM

Looks like the driver is not installed. What is the service tag number for this machine?
The name says it all -- 59 and holding permanently

**WARNING** Links I provide might cause brain damage

#4 daffsbro

daffsbro
  • Topic Starter

  • Members
  • 123 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:California
  • Local time:10:36 AM

Posted 14 August 2007 - 11:06 PM

Theres no service tag on it

#5 oldf@rt

oldf@rt

  • Members
  • 2,609 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Avondale, Arizona USA
  • Local time:07:36 AM

Posted 14 August 2007 - 11:11 PM

It probably wont say service tag. On the back, it is a plain white tag, with a

BARCODE

xxxxxxx

BARCODE

setup.

If you can find this, you must go to dell help and support http://support.dell.com/support/downloads/...;l=en&s=gen

and enter your service tag number or have the dell applet look it up and then do a driver search.

To have the dell site look it up, click the enter service tag number button, then you will be able to click the Look up my service tag number. This only works in Internet Exploder.

Edit to finish post

Edited by oldf@rt, 14 August 2007 - 11:14 PM.

The name says it all -- 59 and holding permanently

**WARNING** Links I provide might cause brain damage

#6 daffsbro

daffsbro
  • Topic Starter

  • Members
  • 123 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:California
  • Local time:10:36 AM

Posted 14 August 2007 - 11:14 PM

Theres the windows sticker with the OME key and so on
and theres some white sticker inside with
This is what it looks like


llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll bar code
numbers and letters
lllllllllllllllll bar code
REV A02
MADE IN CHINA

#7 oldf@rt

oldf@rt

  • Members
  • 2,609 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Avondale, Arizona USA
  • Local time:07:36 AM

Posted 14 August 2007 - 11:16 PM

That is the one!! Should only be 7 numbers and letters.

Edited by oldf@rt, 14 August 2007 - 11:17 PM.

The name says it all -- 59 and holding permanently

**WARNING** Links I provide might cause brain damage

#8 daffsbro

daffsbro
  • Topic Starter

  • Members
  • 123 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:California
  • Local time:10:36 AM

Posted 14 August 2007 - 11:17 PM

There are these two do you know which one to download?

http://support.dell.com/support/downloads/...p;fileid=122481

http://support.dell.com/support/downloads/...p;fileid=119882

#9 oldf@rt

oldf@rt

  • Members
  • 2,609 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Avondale, Arizona USA
  • Local time:07:36 AM

Posted 14 August 2007 - 11:43 PM

This is the standard sound chip for onboard sound: http://support.dell.com/support/downloads/...p;fileid=122481

this is what a slot cover looks like: http://www.welovemacs.com/bcbracket.html

if your sound plug in is in place of one of those, you have the Creative labs audigy go here http://us.creative.com/support/downloads/
The name says it all -- 59 and holding permanently

**WARNING** Links I provide might cause brain damage

#10 daffsbro

daffsbro
  • Topic Starter

  • Members
  • 123 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:California
  • Local time:10:36 AM

Posted 15 August 2007 - 12:05 AM

Ok thanks :thumbsup:

#11 Ryan 3000

Ryan 3000

  • Members
  • 834 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Maryland
  • Local time:10:36 AM

Posted 15 August 2007 - 02:17 PM

You could run the Dell Driver Reset Tool that came with your machine if you kept the discs...
No pessimist ever discovered the secrets of the stars, or sailed to an uncharted land.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users