Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Vista Networking


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 undftdx10

undftdx10

  • Members
  • 2 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:06:36 PM

Posted 31 July 2007 - 06:55 PM

so i recently installed vista on my computer but everytime my sister wants to use her laptop she cant use her internet my computer has to be on can anyone help

like she cant use the internet if my computer isnt on


we have a router soo i dotn know much help?

id appriciate it alot :]

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 yowie

yowie

  • Members
  • 37 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Downunder
  • Local time:09:36 AM

Posted 31 July 2007 - 11:33 PM

Do you have the modem plugged into the router (switch) as well as both cpmuters, or the modem plugged into one computer and the other computers networked from that computer?

#3 Vino Rosso

Vino Rosso

  • Members
  • 88 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:36 AM

Posted 01 August 2007 - 02:59 AM

Can you post back with the make/model number of the router.

#4 undftdx10

undftdx10
  • Topic Starter

  • Members
  • 2 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:06:36 PM

Posted 03 August 2007 - 09:45 PM

yeah my computer the modem is connected to the router and the router help provide the internet to her laptop


can you help?

#5 jhsmurray

jhsmurray

  • Members
  • 383 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:6,378 km above the Earth's core
  • Local time:07:36 PM

Posted 04 August 2007 - 05:04 AM

Have you tried connecting both computers to the router, independently? You may have to set up a new connection (through windows) on your sisters PC as well, bit try it without setting up new connections first.

Sorry, rereading you're post it sounds like you already have it set up that way?
Just to be sure, this is how you should have it set up:

[Internet]
|
[modem]
|
[router]
| |
| |_[computer]
|
|_[computer]

Also if you have internet connection sharing on your PC, that might be causing a problem.

Edited by jhsmurray, 04 August 2007 - 05:13 AM.


Acer Aspire 5732z
OS: Windows 7 Ultimate
Processor: Intel Pentium III Xeon, 2200 MHz
RAM: 3 GB
Display: Mobile Intel GMA 4500M




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users