Jump to content


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.

Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Dell Computer Wont Go Into Safe Mode


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 paco84

paco84

  • Members
  • 21 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:13 AM

Posted 27 October 2005 - 05:46 PM

would anyone happen to know how to get into safe mode using a dell computer? i've used the f8 and nothing. And i went through the other way using MSCONFIG and nothing. CAN SOMEONE HELP PLEASE. i have to get into safe mode to get rid of this spyware thing. I dont know if anyone heard of it but its WINFIXER 2005 pop-up ad that keeps poping up all the time.

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 usasma

usasma

    Still visually handicapped, new avatar (a camel) :0)


  • Members
  • 16,690 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Southeastern CT, USA
  • Local time:01:13 AM

Posted 27 October 2005 - 05:58 PM

It's F8 - it just takes hitting it at the right time (unless it's been disabled) - check the instructions here:
http://service1.symantec.com/SUPPORT/tsgen...src=sec_doc_nam
- John
**If you need a more detailed explanation, please ask for it. I have the Knack. **

#3 paco84

paco84
  • Topic Starter

  • Members
  • 21 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:13 AM

Posted 27 October 2005 - 06:06 PM

It's F8 - it just takes hitting it at the right time (unless it's been disabled) - check the instructions here:
http://service1.symantec.com/SUPPORT/tsgen...src=sec_doc_nam

i"ve hit the f8 ant the right time.and the black screen pops up asking me what mode i want to go into to, but i chose safe mode but all it does is takes me to the sign in screen into my name or admin. and i tried both but it just takes me to a black screen. Saying safe mode in the edges of the screen. then from there i just reboot cause nothign happens fromt there.

#4 BanditFlyer

BanditFlyer

  • Members
  • 283 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:09:13 PM

Posted 27 October 2005 - 06:25 PM


It's F8 - it just takes hitting it at the right time (unless it's been disabled) - check the instructions here:
http://service1.symantec.com/SUPPORT/tsgen...src=sec_doc_nam

i"ve hit the f8 ant the right time.and the black screen pops up asking me what mode i want to go into to, but i chose safe mode but all it does is takes me to the sign in screen into my name or admin. and i tried both but it just takes me to a black screen. Saying safe mode in the edges of the screen. then from there i just reboot cause nothign happens fromt there.


Different models have different instructions. You might try F1, or delete even. Do a google search for your particular model. The instructions [b]do [b/]vary from one dell to another.

#5 IsMe

IsMe

  • Members
  • 87 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:Tampa, Florida
  • Local time:01:13 AM

Posted 27 October 2005 - 07:23 PM


It's F8 - it just takes hitting it at the right time (unless it's been disabled) - check the instructions here:
http://service1.symantec.com/SUPPORT/tsgen...src=sec_doc_nam

i"ve hit the f8 ant the right time.and the black screen pops up asking me what mode i want to go into to, but i chose safe mode but all it does is takes me to the sign in screen into my name or admin. and i tried both but it just takes me to a black screen. Saying safe mode in the edges of the screen. then from there i just reboot cause nothign happens fromt there.


Well you ARE getting to Safe Mode except that it does not go all the way through to the Safe Mode Desktop. This sounds like a re-install of Windows is called for.

#6 tg1911

tg1911

    Lord Spam Magnet


  • Members
  • 19,274 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:SW Louisiana
  • Local time:11:13 PM

Posted 27 October 2005 - 08:25 PM

When you get to the black screen, with Safe Mode in the corners, do you have a Task Bar and a Start button?
MOBO: GIGABYTE GA-MA790X-UD4P, CPU: Phenom II X4 955 Deneb BE, HS/F: CoolerMaster V8, RAM: 2 x 1G Kingston HyperX DDR2 800, VGA: ECS GeForce Black GTX 560, PSU: Antec TruePower Modular 750W, Soundcard: Asus Xonar D1, Case: CoolerMaster COSMOS 1000, Storage: Internal - 2 x Seagate 250GB SATA, 2 x WD 1TB SATA; External - Seagate 500GB USB, WD 640GB eSATA, 3 x WD 1TB eSATA

Become a BleepingComputer fan: Facebook

#7 acklan

acklan

    Bleepin' cat's meow


  • Members
  • 8,524 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Baton Rouge, La.
  • Local time:12:13 AM

Posted 28 October 2005 - 01:13 AM

When you get to the boot menu select the optio, Safe Mode with command prompt only. Let us know if it reboots.
"2007 & 2008 Windows Shell/User Award"

#8 paco84

paco84
  • Topic Starter

  • Members
  • 21 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:13 AM

Posted 28 October 2005 - 09:33 PM

When you get to the boot menu select the optio, Safe Mode with command prompt only. Let us know if it reboots.

Sorry it took a min to get back at u...but i've did try the prompt command and it does work. IF u have any ideas that would help me. thanks in advance.

#9 acklan

acklan

    Bleepin' cat's meow


  • Members
  • 8,524 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Baton Rouge, La.
  • Local time:12:13 AM

Posted 28 October 2005 - 10:12 PM

That probably means whatever is causing the problem is one of the first things loaded. what anti-virus do you use? Check their site and see how to start it from the command line. That maybe the only way to free up the computer.
"2007 & 2008 Windows Shell/User Award"

#10 paco84

paco84
  • Topic Starter

  • Members
  • 21 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:13 AM

Posted 30 October 2005 - 12:27 PM

That probably means whatever is causing the problem is one of the first things loaded. what anti-virus do you use? Check their site and see how to start it from the command line. That maybe the only way to free up the computer.

Il have no anti-virus scan at all, and i disbaled the firewall that came with XP. If you would like to know what what i have at startup just tell me and i'll post it up. BUt for now i've check the MSCONFIG and the start up and all i have check is thre items. Which are.....1. SMAX4PNP........2. DUMPREP 0 -U.............3. ATIPTAXX....other than that i have much more on the list but thoses are the only ones that are checked. Thanks in Advance.

#11 acklan

acklan

    Bleepin' cat's meow


  • Members
  • 8,524 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Baton Rouge, La.
  • Local time:12:13 AM

Posted 30 October 2005 - 01:15 PM

I would recommend you install the following software.

Install only one of the antivirus' listed

AVG Free Edition Antivirus(I personally use)
Avast Home Edition Antivirus Freeware

The following are antispyware. I see you have a couple and thats fine just add the others.
Microsoft AntiSpyware Beta
Spybot
AdAware SE Personal Edition
Ewido Security Suite - 14 day trial

I like this little utility to clean temp files and to erase cookies I don't want.
cCleaner

Both of these are excellent firewalls. Disable windows firewall before enabling the third parties firewall.
Sygate 5.4
Zone Alarm
"2007 & 2008 Windows Shell/User Award"

#12 paco84

paco84
  • Topic Starter

  • Members
  • 21 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:13 AM

Posted 31 October 2005 - 12:24 PM

I would recommend you install the following software.

Install only one of the antivirus' listed

AVG Free Edition Antivirus(I personally use)
Avast Home Edition Antivirus Freeware

The following are antispyware. I see you have a couple and thats fine just add the others.
Microsoft AntiSpyware Beta
Spybot
AdAware SE Personal Edition
Ewido Security Suite - 14 day trial

I like this little utility to clean temp files and to erase cookies I don't want.
cCleaner

Both of these are excellent firewalls. Disable windows firewall before enabling the third parties firewall.
Sygate 5.4
Zone Alarm

Would any of the following programs that you recommended help me with the problem with starting my computer in safe mode?

#13 acklan

acklan

    Bleepin' cat's meow


  • Members
  • 8,524 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Baton Rouge, La.
  • Local time:12:13 AM

Posted 31 October 2005 - 01:59 PM

Edit: removed

Edited by acklan, 31 October 2005 - 07:28 PM.

"2007 & 2008 Windows Shell/User Award"

#14 Enthusiast

Enthusiast

  • Members
  • 5,898 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:Florida, USA
  • Local time:12:13 AM

Posted 31 October 2005 - 02:15 PM

It sounds like you have an infestation of malware.
Try running the following scans using Internet Explorer. Set them to fix what they find.

http://scan.sygatetech.com/pretrojanscan.html
http://windowsecurity.com/trojanscan
http://www.kaspersky.com/service?chapter=161739400#betatest
http://www.windowsecurity.com/trojanscan/trojanscan.asp
http://www.pandasoftware.com/activescan/co...n_principal.htm
http://housecall-beta.trendmicro.com/en/st...orp.asp?id=scan
http://www3.ca.com/securityadvisor/virusinfo/scan.aspx

#15 paco84

paco84
  • Topic Starter

  • Members
  • 21 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:13 AM

Posted 02 November 2005 - 11:16 AM

It sounds like you have an infestation of malware.
Try running the following scans using Internet Explorer. Set them to fix what they find.

http://scan.sygatetech.com/pretrojanscan.html
http://windowsecurity.com/trojanscan
http://www.kaspersky.com/service?chapter=161739400#betatest
http://www.windowsecurity.com/trojanscan/trojanscan.asp
http://www.pandasoftware.com/activescan/co...n_principal.htm
http://housecall-beta.trendmicro.com/en/st...orp.asp?id=scan
http://www3.ca.com/securityadvisor/virusinfo/scan.aspx

Thanks for the advice, but i was also wondering if you wold have any idea for the issue i have with running my dell computer in safe mode. If you u do that would be great. Has far as i know I can boot my computer into command promt. Other than that i just picking loading up in safe just doesn't do the job. If there a way in which i can run a cleaing program or delete the file that pops up the WINFIXER from the command promt, please up. Thanks :thumbsup:




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users